Hlavní obsah

Janeba končí v týmu Škoda

MLADÁ BOLESLAV

S posledním kalendářním dnem roku se rozloučí s týmem Škoda Motorsport jeho vedoucí Pavel Janeba. Dlouholetého šéfa mladoboleslavské stáje, jenž by v budoucnu mohl zprostředkovávat styk týmu s Mezinárodní automobilovou federací, by mohli nahradit bývalý jezdec Ladislav Křeček nebo Josef Kopecký.

Foto: archiv

Pavel Janeba

Článek

Janeba vedl tým od roku 1990 a v posledních letech zodpovídal za uvedení vozů Octavia WRC a Fabia WRC do mistrovství světa v rallye. "Cítím osobní zodpovědnost za náběh Fabie WRC. Zatím jsme nedosáhli takových výsledků, které se očekávaly. Rozhodl jsem se proto odejít," oznámil Janeba v tiskovém prohlášení.

Prioritou mladoboleslavského tým bude i v příštím roce vývoj Fabie WRC, která po své premiéře letos v červenci odjezdila polovinu šampionátu bez výraznějšího úspěchu. Tovární stáj ovšem neabsolvuje kompletní seriál MS, ale jen vybrané soutěže. Poprvé by se měly škodovky představit na červnové Rallye Akropolis.

Náhrada za Auriola zatím není

I v nadcházející sezóně bude jedničkou týmu Fin Toni Gardemeister, jehož čeká ve službách Škody už třetí sezóna. Na místo odcházejícího Francouze Didiera Auriola zatím náhrada vybraná není, po odmítnutí Romana Kresty ale bude vedení týmu zřejmě vybírat z tria Jan Kopecký, Armin Schwarz a Harri Rovanperä.

"S Didierem jsme uzavřeli džentlmenskou dohodu. Jeho přínos v letošní sezóně byl cenný," konstatoval šéf technického vývoje Škoda Auto Harald Ludanek.

Reklama

Související témata: