Hlavní obsah

Čeští automobilisté i motocyklista Kaštan na Dakaru dojeli

PRAHA

Obě české Toyoty pilotované Martinem Oswaldem a Petrem Kubíkem už nepokračují v šestadvacátém ročníku Rallye Dakar. Odstoupil i motocyklista Ivo Kaštan, který však pokračuje do Dakaru v doprovodném konvoji.

Foto: koláž Sport.cz s použitím Dakar.cz

Ivo Kaštan závodí na Dakaru již popáté.

Článek

"Sedmá etapa doslova zdecimovala startovní pole. Mnoho závodníků zůstalo na trati přes noc. Pro začátečníky je složité orientovat se na trase ve dne, v noci je to pak takřka nemožné," hlásil Petr Jansa z novinářské posádky ČRo 1 Radiožurnál, jejímiž partnery jsou Česká pojišťovna, Škofin, VW a deník Právo..

"Mnozí soutěžící tak do Ataru dorazili až v době, kdy už auta v čele dojížděla další trasu v Tidžikže. Posádky obou českých vozů jsou však pořádku, stejně jako Ivo Kaštan," dodal Jansa.  Už v úterý odstoupil Milan Macík s Liazem.

Bražina jede s chřipkou

Slavná pouštní soutěž se v pátek devátou etapou přehoupla teprve do druhé poloviny, ale startovní pole už notně prořídlo. Ze 195 motocyklistů pokračuje pouhých 87, ze 142 automobilů zůstalo v soutěži 59 strojů a z třiašedesáti kamiónů jich v boji o vítězství zůstalo jedenatřicet.

Ve hře tak zůstává dvojice kamiónů Tatra pilotovaných Karlem Lopraisem, respektive Tomášem Tomečkem a motocyklista Oldřich Bražina s Hondou. "Toho však už od pondělí trápí chřipka a jede pouze s vypětím všech sil, protože bere antibiotika. Nicméně je odhodlán pokračovat dokud to půjde," uvedl Jansa.

Reklama

Související témata: