Hlavní obsah

Kresta poprvé testoval se Subaru

PRAHA

První seznámení s novým vozem Subaru Impreza WRC S9 absolvoval v úterý v Bělé pod Bezdězem Roman Kresta se spolujezdcem Petrem Grossem. Čerstvá akvizice týmu Styllex Tuning Prosport se za volantem 'modré rakety' představí už o nadcházejícím víkendu při Šumava Rallye, kde bude obhajovat loňské vítězství.

Foto: eWRC.cz/Petr Lusk

Roman Kresta se spolujezdcem Petrem Grossem při testech Subaru Impreza WRC S9.

Článek
Fotogalerie

"Impreza WRC S9, se kterou budeme startovat na Šumavě, je model roku 2003 v klientské verzi. Je to určitě skvělý vůz," řekl Roman Kresta.

Vůz vykazoval při prvním seznámení velmi dobré jízdní vlastnosti, skvěle akceleroval. Puntíčkář Kresta se nicméně neustále snažil o drobné úpravy, aby mu vůz maximálně seděl.

"Na voze jsme dnes pracovali prakticky celý den. Test byl složitější v tom, že jsem s tímto vozem jel poprvé a bylo potřeba vyzkoušet více variant nastavení. Po testech jsem zhodnotil 15 parametrů, které měly vyjádřit technickou úroveň vozu. Při stupnici 1 až 10, kdy deset je nejlépe, jsem vůz ohodnotil průměrnou známkou 8,5," přiblížil Kresta.

Spolupráce s Grossem bez problémů

V Klatovech bude při Rallye Šumava Krestu nově navigovat Petr Gross, který vedle obhájce loňského prvenství nahradil Jana Tománka.

"Vyzkoušeli jsme si rozpis a zítra bychom měli jet spolu trénovat. Naše spolupráce by měla fungovat bez jakýchkoliv problémů," soudí Kresta po prvních zkušenostech.

Start letošního ročníku Šumava Rallye je v pátek 26.března v 11:45 hodin, cíl soutěže je plánován na sobotu v 17:55 hodin.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články