Hlavní obsah

První etapu Turecké rallye vyhrál Loeb

ANTALYA (Turecko)

Francouzský jezdec Sébastien Loeb na citroënu vyhrál první etapu Turecké rallye. Lídr mistrovského seriálu má po sedmi rychlostních zkouškách náskok 7,5 sekundy před Finem Marcusem Grönholmem na peugeotu. Na třetím místě je úřadující šampion Petter Solberg z Norska, jenž má se svým subaru ztrátu 57,2 sekundy.

Článek

Loeb, jenž skončil ve čtvrteční divácké supererzetě na osmém místě, se do vedení dostal hned po výhrách v prvních dvou dnešních rychlostních zkouškách. V závěru dne na něj mocně dotahoval Grönholm, vítěz šesté erzety, ale francouzský jezdec svůj náskok v čele průběžného pořadí uhájil. "Musel jsem si dávat pozor a stále držet vysoké tempo, protože Marcus se blížil. Ale povedlo se," liboval si třicetiletý Loeb.

"Zezačátku jsme měli nějaké technické problémy, ale ke konci to už bylo ono a mohl jsem zaútočit. Což je samozřejmě i můj plán pro další etapu," vzkázal Loebovi dvojnásobný světový šampion Grönholm.

Smůlu měl v dnešní předposlední erzetě vítěz čtvrtečního prologu Markko Märtin. Motor jeho fordu mu vypověděl službu a dlouho ho estonský pilot nebyl schopen zprovoznit. Nakonec se mu to povedlo a pokračuje v závodě. S obrovskou ztrátou 52 minut už však nemá šanci na to, aby vážněji zasáhl do celkového pořadí.

Výsledky - po 1. etapě:
1. Loeb (Fr./Citroën)1:57:13,8
2. Grönholm (Fin./Peugeot)-7,5
3. P. Solberg (Nor./Subaru)-57,2
4. Sainz (Šp./Citroën)-1:03,3
5. Duval (Belg./Ford)-1:10,2
6. Rovanperä (Fin./Peugeot)-1:40,2
7. Hirvonen (Fin./Subaru)- 2:41,8
8. Tuohino (Fin./Ford)-3:48,3

Reklama

Související témata: