Hlavní obsah

Vstup do Rallye Bohemia vyšel nejlépe Kopeckému

SOSNOVÁ

Jan Kopecký, jemuž dal mladoboleslavský tovární tým k dispozici nejkvalitnější model Škody Fabie WRC, triumfoval v divácké supererzetě v Sosnové na Českolipsku, která odstartovala letošní ročník Rallye Bohemia. Na druhém místě s odstupem čtyř desetin sekundy figuruje Václav Pech s fordem, třetí čas zajel Nor Thomas Schie s toyotou.

Článek

Paralelní dvoukilometrový souboj dvojic na severočeském rallyeovém okruhu zahajuje Bohemii již tradičně. Zatímco v předešlých dvou letech zde vyhrál Pech, tentokrát se nejlépe dařilo Kopeckému. "Na fabii je vidět tovární pokrok za poslední půlrok. Řídí se i ovládá mnohem snadněji než vůz, se kterým jsme jezdili dosud," pochvaloval si Kopecký.

Pech, bývalý rallyecrossař, který může na zdejší trati jezdit poslepu, sice nedělal z druhého místo tragédii, přesto se trochu zlobil na startéry. "Drželi nás na startu moc dlouho. Ještě více na to ale doplatil Roman," poukázal Pech na problémy Romana Kresty.

Vítěz předešlých čtyř ročníků Bohemie měl hned po startu potíže, a přestože se to na jeho času přímo nepodepsalo, byl na startéra nazloben. "Rozhodovat se ale stejně bude až v sobotu a v neděli," mávl rukou Kresta.

T. Vojtěch a Trněný na startu chyběli

Na startu nakonec chyběli dva z adeptů na přední umístění Tomáš Vojtěch a Karel Trněný. Starší z bratrské liberecké dvojice totiž ve čtvrtek při tréninku v Bělé pod Bezdězem poničil svého peugeota a mechanici již nestihli dát vůz do pořádku.

"Poškození auta není nijak zásadní a důležité agregáty jsou v pořádku, ale oprava se nedá stihnout. Výměna vrchlíku střechy nebo zadních blatníků není na voze WRC ničím jednoduchým a zabere několik dní. Jsem hodně naštvaný, že Bohemku nepojedu," zlobil se na sebe Vojtěch. Trněného tým nestihl octavii WRC včas připravit na technickou přejímku.

O vítězi 31. ročníku Bohemie, která je zároveň součástí Evropského poháru zóny Východ, se rozhodne o víkendu, kdy je v okolí Mladé Boleslavi na programu zbývajících 14 rychlostních zkoušek. Vítězná posádka bude dekorována na cílové rampě v neděli po 14. hodině.

Rallye Bohemia - po 1. RZ (neoficiální výsledky)
1. Kopecký, Schovánek (Škoda Fabia WRC)1:46,9 min.
2. Pech, Uhel (Ford Focus WRC)+ 0,4
3. Schie, Engen (Nor./Toyota Corolla WRC)+ 1,7
4. Š. Vojtěch, Ernst (Peugeot 206 WRC)+ 2,7
5. Semerád, Ceplecha (Mitsubishi Lancer EVO 7)+ 3,7
6. Triner, Hůlka (Seat Cordoba WRC)+ 4,1

Reklama

Související témata: