Hlavní obsah

Legendární Sainct zahynul na Rallye faraónů

PAŘÍŽ

Motocyklista Richard Sainct, trojnásobný vítěz slavné rallye Paříž - Dakar, nepřežil nehodu na egyptské Rallye faraónů. Čtyřiatřicetiletý Francouz havaroval během středeční čtvrté etapy dvakrát, po prvním karambolu se ještě na trať vrátil.

Článek

K tragédii došlo na rychlém úseku mezi Bahárií a Sivou, zhruba 550 kilometrů západně od metropole Káhiry. Příčina Sainctovy nehody zatím není známa, protože ji nikdo neviděl. "Zřejmě jel příliš rychle," citovala agentura AP mluvčího organizátorů Massima Garbaccia.

Poté, co Sainct nepřijel na kontrolní stanoviště, vyhlásili po něm pořadatelé pátrání. Jeho tělo našel vrtulník, jenž ho také okamžitě přepravil do nemocnice. Podle informací od organizátorů byl však jezdec po příletu již mrtev.

Členové jeho týmu KTM ze soutěže okamžitě odstoupili.

Vyhrával i další soutěže

Slavný závodník se poprvé představil na Dakaru v roce 1991. O osm let později poprvé triumfoval, tehdy na stroji BMW. Radoval se ještě dvakrát, v letech 2000 a 2003. Hattrick završil už jako člen týmu KTM.

Vedle závodu Paříž - Dakar dokázal Sainct zvítězit i v dalších soutěžích v Africe. Triumfoval na Rallye Atlas, Marocké i Tuniské rallye, osudnou Rallye faraonů také vyhrál v roce 2002.

Sainct byl svobodný a bezdětný. První minibike dostal k šestým narozeninám a v mládí se věnoval také motokrosu. Od zvuku motorů rád utíkal do přírody a v zimě lyžoval.

Reklama

Související témata: