Hlavní obsah

Loeb na Korsice nadále sahá po titulu

AJACCIO

Po druhé etapě Korsické rallye se ujal vedení Estonec Markko Martin s fordem, který vystřídal svého stájového kolegu Belgičana Francoise Duvala. Lídr šampionátu Sébastien Loeb s citroënem se drží třetí, což by mu stačilo k titulu mistra světa. Škodovky jsou na devátém a desátém místě.

Foto: Citroën

Sébastien Loeb s citroënem

Článek

Jediný jeho rival úřadující šampion Petter Solberg z Norska dál ztrácí a patří mu průběžně šestá příčka. Na vedoucího Estonce ztrácí už téměř čtyři a půl minuty. Na vítězství nemá šanci a navíc Loebovi by stačilo i v takovém případě dojet na čtvrtém místě. Martin v sobotu vyhrál tři ze čtyř rychlostních zkoušek na tratích o extrémní délce 36 a 40 kilometrů.

Francouz Loeb v poslední dnešní zkoušce v dešti zajel o osm desetin pomalejší čas než Märtin, který po průjezdu cílem zažil doslova horkou chvilku. Jeho vůz začal okamžitě po dojezdu hořet, naštěstí se posádce podařilo plameny rychle uhasit a mohli se vydat do depa v Ajacciu.

Oba piloti týmu Škoda Motorsport po výpadcích soupeřů figurují v první desítce. Svádějí spolu těsný souboj a pořadí si prohazují. Momentálně je na tom lépe Němec Armin Schwarz, který se musel vyrovnávat s potížemi s řazením a dostal rovněž 'hodiny'. Na devátém místě má před Finem Tonim Gardemeisterem deset sekund k dobru.

Korsická rallye po 2. etapě:
1. Märtin (Est./Ford) 3:02:39,2; 2. Duval (Belg./Ford) + 20,8; 3. Loeb (Fr./Citroën) +1:08,3; 4.Sainz (Šp./Citroën) +2:28,5; 5.Grönholm (Fin./Peugeot) +3:03,4; 6. Solberg (Nor./Subaru) +4:28,2; 7. Sarrazin (Fr./Subaru) +5:26,6;8. Loix (Bel./Peugeot) +6:20,4 ; 9. Schwarz (Něm./Škoda) +7:38,1; 10. Gardemeister (Fin./Škoda) + 7:48,1.

Reklama

Související témata: