Hlavní obsah

Loeb po nehodě do Portugalské rallye už nezasáhne

Osminásobný mistr světa Francouz Sébastien Loeb už do Portugalské rallye nezasáhne. Vedoucí jezdec letošního seriálu při čtvrteční nehodě ve třetí rychlostní zkoušce první etapy poškodil svůj citroën natolik, že se v pátek nemůže do soutěže vrátit. Loeb i jeho navigátor Daniel Elena vyvázli z havárie bez zranění.

Foto: Eduardo Verdugo, ČTK/AP

Sébastien Loeb.

Článek

"Vyjeli z trati ve chvíli, kdy se silnice zvedala a zatáčela doprava. Sébastien zahnul doleva," uvedl šéf týmu Citroën Yves Matton. "Sébastien říkal, že ten náraz nebyl tak velký. Nevíme, kolikrát se auto otočilo. Ale dostkrát na to, že už nemůže další den pokračovat," dodal. V itineráři podle Mattona chyba nebyla. Loeb sledoval více silnici, než se řídil pokyny.

Loeb byl před svou nehodou průběžně třetí s odstupem šesti sekund na vedoucího Nora Pettera Solberga. První etapu nakonec vyhrál Fin Jari-Matti Latvala s fordem, který měl po čtyřech rychlostních testech před Solbergem náskok 2,6 sekundy.

Prokop měl potíže s motorem

Český jezdec Martin Prokop měl potíže s nedostatečným výkonem motoru svého fordu a v první etapě skončil osmnáctý. Na Latvalu ztratil čtyři minuty a 23 sekund.

Soutěž v pátek pokračuje dalšími šesti rychlostními zkouškami.

Portugalská rallye, čtvrtý díl MS v automobilových soutěžích - po první etapě:
1. Latvala, Anttila (Fin./Ford Fiesta RS) 25:04,6, 2. P. Solberg, Patterson (Nor., Brit./Ford Fiesta RS) -2,6, 3. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Citröen DS3) -5,0, 4. Tänak, Sikk (Est./Ford Fiesta RS) -15,7, 5. Neuville, Gisoul (Belg./Citröen DS3) -34,0, 6. Östberg, Andersson (Nor., Švéd./Ford Fiesta RS) -53,3, ...18. Prokop, Hrůza (ČR/Ford Fiesta RS) -4:23,0.

Reklama

Související témata: