Hlavní obsah

Šampión Loeb v příštím roce nepojede celé MS v rallye, zřejmě se přesune na okruhy

Paříž

Francouz Sébastien Loeb, který míří za devátým titulem mistra světa v rallye, příští rok na další triumf v seriálu zřejmě útočit nebude. Tovární tým Citroën dnes oznámil, že osmatřicetiletý jezdec absolvuje jen některé soutěže. Jistý je Loebův start v lednové Rallye Monte Carlo. Od roku 2014 by legendární závodník měl působit v mistrovství světa silničních vozů WTCC.

Foto: Zdeněk Sluka

Sébastien Loeb během Německé rallye.

Článek

V minulosti uvažoval Loeb o tom, že by si vyzkoušel formuli 1, ale tento záměr mu nevyšel. Na okruzích si ale možná přece jen zazávodí. Zástupci Citroënu uvedli, že přemýšlejí o tom, že v roce 2014 vstoupí do okruhového mistrovství světa a Loeb by mohl být jedním z jezdců nového týmu.

"Pojedu jen pár rallyeových soutěží, ty, které mám rád. Nevím, kolik jich bude," uvedl Loeb, jenž se těší na novou výzvu v podobě mistrovství světa silničních vozů WTCC. "Myslím, že pokud chcete dělat ve svém životě něco jiného, tak nemusíte čekat do padesáti," dodal francouzský suverén rallye.

Loebova absence v některých soutěžích bude šancí konečně vybojovat titul pro jeho týmového kolegu Mikko Hirvonena. Fin po letošním příchodu k Citroënu figuruje v mistrovství světa před závěrečnými třemi rallye na druhém místě, na Francouze ztrácí 61 bodů.

Loeb kraluje světovému šampionátu s citroëny nepřetržitě od roku 2004, za tu dobu vyhrál 74 rallye a vytvořil řadu rekordů seriálu.

Reklama

Související témata: