Hlavní obsah

VIDEO: Prokop po sněhovém trápení v knížectví vyrazil na lyže

Praha

Před pár dny proklínal všechny sněhové vločky, které se snášely na trať Rallye Monte Carlo. Jediný český zástupce v elitní kategorii MS v automobilových soutěžích Martin Prokop s Fordem Fiesta WRC se v úvodním podniku seriálu trápil kvůli nečekaným přívalům sněhu. Nakonec bral body za 7. místo.

Havárie Martina Prokopa na Rallye Monte Carlo

 
Článek
Fotogalerie

Šest bodů je slibným vstupem do MS, v jehož letošním ročníku startuje pilot Jipocar Czech National Teamu s podporou koncernu na výrobu pneumatik Dmack. Přesto jej právě obutí potrápilo. „Jezdím Monte od roku 2005 a nikdy jsem nezažil tolik sněhu. Náš dodavatel se moc zlepšil s pneumatikami na šotolinu i asfalt, jen zimní asfaltová kola se po domluvě nevyvíjela. Po předešlých zkušenostech jsme věřili, že pár erzet na sněhu překlepeme," přiznává Prokop, že situaci do jisté míry podcenil.

„Fanouškům jsem musel připadat jako silničář zaskočený prvním sněhem. A když jsem neudržel nervy a chtěl závodit, hned jsem pykal několikanásobnými hodinami a výletem mimo trať. Od nějaké skály jsem se ale odrazil zpět a mohl zázrakem pokračovat. Prostě scéna jak z Bondovky," vypráví Prokop.

Přes všechny útrapy z knížectví vyrazil za sněhem znovu. „S kamarády jsme se vydali do Schladmingu. Na kopci jsem se fakt vyřádil a tentokrát si bílou pokrývku vážně užil," směje se pilot, který se před únorovým pokračováním MS ve Švédsku chystá v rámci přípravy na rallye do Norska. Obě soutěže budou sněhové...

Reklama

Související témata: