Hlavní obsah

Dakar skončil i pro Lopraise

ATAR (Mauritánie)

Karel Loprais letošní ročník dakarské rallye nedokončí. V pondělní desáté etapě se startem a cílem v mauritánském Ataru postihl jeho tatru defekt, který se posádce nepodařilo opravit. Loprais nedorazil ani do druhého kontrolního bodu pětisetkilometrové etapy a bude s prasklým křížem předního kola nucen přenocovat v poušti.

Článek

"Snažili jsme se závadu opravit, ale bohužel se nám to nepodařilo. S autem nemůžeme pořádně hnout, protože nemáme pevný podklad," řekl šestinásobný vítěz pouštního závodu v telefonickém rozhovoru pro Českou televizi. Problémy Lopraise potkaly přibližně na 270 kilometru.

"Nyní budeme muset počkat na asistenční vůz, který nás dotáhne do míst, kde budeme moci kolo opravit," dodal český jezdec, kterého potkal podobný osud jako jeho krajany startující v kategorii kamionů Tomáše Tomečka a Martina Macíka.

Letošní ročník Rallye Dakar tak bude pokračovat bez českých kamionů. Už ve středu musel s druhou tatrou odstoupit ze závodu Tomeček. Stop mu během šesté etapy vystavila porucha převodovky. Ze stejného důvodu skončil o dva dny později s kamionem Liaz Macík.

Ve startovním poli tak zbyl jediný český pilot, motocyklista Ivo Kaštan. Ten dnes dorazil do cíle s dvouapůlhodinovým zpožděním za vítězem na začátku páté desítky pořadí a celkově je stále 39.

Reklama