Hlavní obsah

Mistr DTM Ekström zvládl debut s fabií

FREDRIKSBERG

Úřadující mistr německého šampionátu cestovních vozů DTM Švéd Mattias Ekström o minulém víkendu v rámci testů týmu Škoda Motorsport startoval na švédské Dan Aderssons Minne Rallye. Na voze Škoda Fabia WRC byl ve třech rychlostních zkouškách nejrychlejší. Zvládal tak na výbornou test, který se jel na trati velmi blízko nadcházející Švédské rallye.

Foto: Škoda Motorsport

Mattias Ekström za volantem vozu Škoda Fabia WRC na trati Dan Anderssons Minne Rally.

Článek
Fotogalerie

Tři rychlostní zkoušky na Dan Anderssons Minne Rallye měřily celkem 65 kilometrů. Ekström si ve všech vedl velmi dobře a celý závod mohl dokončil s více než dvouminutovým náskokem. Před poslední časovou kontrolou však ze soutěže odstoupil, aby neubíral body účastníkům švédského šampionátu.

"Po tomto víkendu mnohem více věřím v náš dobrý výsledek ve Švédsku. Byl to dobrý test jak pro mě, tak pro Fabii WRC," řekl pilot po úspěšném debutu. Trať podle jeho slov tvořila z větší části zmrzlá šotolina. Zhruba 30 procent však tvořil čistý led, místy pokrytý sněhem. "S výsledkem jsem navýsost spokojený a už se všichni těšíme na samotnou Švédskou rallye," řekl šéf týmu Škoda Motorsport Martin Mühlmeier.

Švédská rallye se pojede od 10. do 13. února se startem v Karlstadu. Na závodníky čeká celkem 359,87 km rychlostních zkoušek. Loni ve Švédsku triumfoval Sebastien Loeb na citroënu, druhý dojel Marcus Grönholm s peugeotem a třetí skončil Peter Solberg na subaru.

K oficiálním jedničkám týmy na Švédskou rallye nominovaly:
Start.čísloPilotSpolujezdecteam
2François DUVALStéphane PREVOTCITROËN TOTAL
4Henning SOLBERGCato MENKERUDBP FORD WRT
6Stéphane SARRAZINDenis GIRAUDETSUBARU WRT
8Markko MÄRTINMichael PARKMARLBORO PEUGEOT TOTAL
10Gigi GALLIGuido D'AMOREMITSUBISHI MOTORS MOTOR SPORTS
12Janne TUOHINOMikko MARKKULAŠKODA MOTORSPORT

Reklama

Související témata: