Hlavní obsah

Citroën chce uspět i na Sardinii

PRAHA

Spokojenost zavládla po Novozélandské rallye v továrním týmu Citroën. Sébastien Loeb se po vítězství dotáhl na jediný bod na lídra světového šampionátu Pettera Solberga z týmu Subaru. A Citroën v hodnocení značek i zásluhou čtvrtého místa Francoise Duvala zkrátil náskok vedoucího Peugeotu na dvanáct bodů. Francouzský tým doufá v boj o vítězství i na nadcházející soutěže na Sardinii.

Foto: Citroën

Sébastien Loeb završil úvodní čtvrtinu MS v rallye vítězstvím na Novém Zélandu.

Článek

Šéf týmu Citroën Guy Fréquelin po rallye na Novém Zélandu zářil radostí. "Sébastien zaznamenal obrovské vítězství a také Francois má určitě právo být hrdý na to, jak dobrý závod zajel. Jejich společný výkon a výsledek nás vrátil do hry o titul a upřímně jsme ani nemohli doufat v nic lepšího," nechal se slyšet.

V loňském roce se týmu podařilo na Sardinii dostat oba vozy na stupně vítězů a stejnému výsledku by se ve francouzské stáji nebránili ani letos. "Byli jsme druzí a třetí, což byla výborná operace a měla zásadní význam na naší cestě k titulům v pilotech i značkách. Ale nehráli jsme vabank. To, co jsme si ověřili a dokázali na Novém Zélandu ve smyslu potenciálu vozu a pneumatik na velmi horkém a nevyčištěném terénu, nám dává právo na jisté ambice, " říká Fréquelin.

Citroën na Sardinii úspěšně testoval, konkrétní výsledek ale šéf stáje nechce tipovat. "Raději zůstávám opatrný, více než dvě třetiny tratí jsou nové a rallye se jede letos o pět měsíců dříve. Nicméně doufám, že budeme schopní bojovat o vítězství. Jako obvykle : naším cílem jsou oba vozy v cíli, alespoň jeden na stupních vítězů a druhý mezi prvními pěti," uzavřel Fréquelin.

Průběžné pořadí MS (po čtyřech soutěžích): 1. P. Solberg 26 bodů, 2. Loeb 25, 3. Märtin 23, 4. Grönholm a Gardemeister oba 20, 6. Rovanperä 11, ...13. Kresta (ČR/Ford) 2.
Pohár konstruktérů: 1. Peugeot 43, 2. Citroën 31, 3. Subaru 28, 4. Ford 26, 5. Mitsubishi 24, 6. Škoda 4.

Reklama

Související témata: