Hlavní obsah

Prokop po děsivém startu podruhé bodoval. Ale musím se zlepšit, plánuje

Praha

Start do mistrovství světa v automobilových soutěžích měl jediný český zástupce v elitní kategorii bídný. Martin Prokop s Fordem Fiesta WRC nedokončil soutěže v Monte Carlu ani ve Švédsku. Následně si spravil chuť pátým místem v Mexiku a nyní shrábl body za skvělé šesté místo v Portugalsku.

Foto: www.martinprokop.com

Martin Prokop (vpravo) a Jan Tománek při Portugalské rallye 2014.

Článek
Fotogalerie

„Jsme v cíli velice náročné podniku. Portugalsko opět ukázalo svou nevyzpytatelnost a pořádně prověřilo jezdce i techniku. Při pohledu do nabité startovní listiny jsem si v duchu přál dokončit alespoň mezi deseti nejlepšími, takže šesté místo jako takové je pro mne výsledek, se kterým jsem velmi spokojen," ohlížel se za soutěží Prokop.

„Bylo vidět, že si zde vylámalo zuby nemálo vynikajících jezdců, když přehnali své úsilí a havarovali, nebo nevydržela jejich technika. Z tohoto pohledu jsem velmi rád, že jsme dokázali bez výrazných potíží udělat opět slušný výsledek," přemítal rodák z Jihlavy.

„Musím však přiznat, že bezprostředně v cíli závodu jsem měl trochu rozporuplné pocity. Během celého víkendu jsem se snažil, abych se jezdecky a výkonnostně posunul zase o kousek blíž nejlepším továrním jezdcům a v tomto ohledu spokojen být nemohu. Mne samotnému i lidem v týmu a okolí je jasné, že se musíme posouvat stále kupředu, ale jsme opět na stejné rychlosti bez výraznější změny. Očekává se ode mne zlepšení a na tom musím neustále pracovat, neupadnout do jisté formy stereotypu," káral sám sebe devátý muž průběžného pořadí mistrovství světa.

Reklama

Související témata: