Hlavní obsah

Favorit Pech počtvrté vyhrál Rallye Šumava Klatovy

Klatovy

Favorizovaný Václav Pech obhájil prvenství na Rallye Šumava Klatovy, ovládl tak i třetí závod mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích a upevnil si suverénní vedení v seriálu. Na Klatovsku a Vimpersku zvítězil Pech už počtvrté a vyrovnal rekordní počet triumfů Lea Pavlíka.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Václav Pech jr. a Petr Uhel s vozem Mini při Rallye Šumava Klatovy.

Článek

Úřadující český šampión vyhrál s náskokem minuty a 13 sekund na Miroslava Jakeše. Ten byl druhý za Pechem i v předchozí Rallye Český Krumlov.

Pech s vozem Mini John Cooper vedl od druhé z celkových 13 rychlostních zkoušek, k pátečním třem nejrychlejším časům dnes přidal dalších pět a o jeho triumfu nebylo pochyb. Třetí Roman Odložilík ještě v závěru atakoval Jakešovu pozici a po triumfu v poslední erzetě jej od stříbra dělilo osm sekund.

"Jsme spokojení, jen ta jízda je jiná než na Krumlově. Víc to tu klouže, je tu víc lesklých asfaltů, takže si na to musíme dávat větší pozor. Není to tedy tak hezké svezení jako na Krumlově, ale jinak je všechno v pohodě," uvedl Pech již v průběhu rallye pro web autosport.cz.

Druhé místo uspokojilo i Jakeše, jenž již před startem prohlásil, že jeho cílem je alespoň na jedné rychlostní zkoušce porazit Pecha. A to se mu podařilo hned v páteční úvodní divácké supererzetě. "Takže jsme měli víceméně splněno," smál se hned poté Jakeš.

Ve druhé etapě se přesto chtěl pokusit zaútočit na Pecha a zabojovat o vítězství, hned ráno ale chyboval, trefil betonový sloupek a ztratit přes 30 sekund. "Všechno se tím vyřešilo samo," uvedl Jakeš.

Sedmidílný domácí šampionát bude pokračovat 20. a 21. června, kdy se pojede Agrotec rallye Hustopeče.

Rallye Šumava Klatovy - konečné pořadí
1. Pech, Uhel (Mini John Cooper Works S2000)1:32:26,5
2. Jakeš, J. Novák (Citroën DS3 R5)-1:13,6
3. Odložilík, Tureček (Ford Fiesta R5)-1:21,5
4. Hozák, Radina (Mitsubishi Lancer Evo IX)-3:24,9
5. Trojan, Chlup (Mitsubishi Lancer Evo IX)-5:22,1

Reklama

Související témata: