Hlavní obsah

Škoda v rallye zatím bez výraznějšího úspěchu

PRAHA

Sedm podniků letošního seriálu mistrovství světa v automobilových soutěží a rallyeový tým Škoda Motorspot dosud neokusil chuť vítězství. Nejlepším místem, na které jeho piloti dosud dosáhli, je devátá pozice. V pěti závodech přitom vždy jeden vůz nedojel, v Itálii byl Němec Armin Schwarz diskvalifikován. V Turecku skončil v první etapě.

Foto: Škoda Motorsport

Servisní stan Škoda Motorsport při Turecké rallye.

Článek
Fotogalerie

Armina Schwarze v Turecké rallye zastavilo v první etapě poškozené zavěšení kol. Tým se rozhodl nevyužít pravidlo SupeRally a Němec v závodě nepokračoval. Jeho týmový kolega Fin Janne Tuohino dokončil soutěž na třinácté pozici, když v závěru soutěže rovněž při nájezdu na velký kámen poškodil zavěšení kol. Škoda Motorsport v tomto případě pravidlo o opětovném nasazení do závodu využila a Tuohino mohl s osmi minutovou penalizací pokračovat.

Výsledky škodováckého týmu nejsou prozatím nijak oslnivé. To si uvědomuje i šéf týmu Martin Mühlmeier. "Byl to náš první start v Turecku a výsledek nenaplnil naše očekávání," řekl po závodě. "Během testů před soutěží jsme dosáhli určitých vylepšení, ale nebyli jsme schopni je zopakovat za rozdílných podmínek samotného podniku," uvedl.

Tuohino se navíc musel vypořádat s poruchou předních brzd, která se objevila na nejdelší nedělní rychlostní zkoušce. "Musel jsem vystačit pouze s ruční brzdou. Naši celkovou pozici to nepoznamenalo, ale nemohli jsme se pokusit o posun o jednu příčku vzhůru pořadím," uvedl pilot.

I přes dosavadní neúspěchy tým neztrácí chuť do dalších bojů. "Přesto se těšíme do Řecka, kde do další drsné soutěže nasadíme tři vozy," řekl Mühlmeier. Věří si i Finský pilot: "Už se těším do Řecka, protože je to jedna z mých oblíbených soutěží. Věřím, že se mi tam podaří zajet dobrý výsledek."

Výsledky pilotů Škoda Motorsport
PilotMoŠMeNIKT
Bengue9nnnnnn
Schwarzoffn910dis13off
Paasonenn913nnnn
Tuohinonoffnoff13913
Ekströmn10nnnnn
Legenda: Mo - Monaco, Š - Švédsko, Me - Mexiko, N - Nový Zéland, I - Itálie, K - Kypr, T - Turecko. n - nejel, off - nedokončil, dis - diskvalifikován
Body v poháru konstruktérů
Monako1
Švédsko2
Mexiko1
Nový Zéland-
Itálie1
Kypr3
Turecko-
CELKEM8

Reklama

Související témata: