Hlavní obsah

Vojtěch ukončil Pechovu sérii na blovické rallye

BLOVICE (Plzeňsko)

Vítězná série Václava Pecha na Rallye Úslava Blovice skončila. Úřadující český šampion nestačil ve 12. ročníku soutěže, který byl pátým dílem domácího mistrovství ve sprintrallye, na Štěpána Vojtěcha. Pech útočil v této soutěži na páté vítězství za sebou a šesté celkově.

Foto: SPORT.CZ/Andrej Poliak

Štěpán Vojtěch

Článek

Vojtěch rozhodl o svém triumfu prakticky již na druhé a třetí rychlostní zkoušce z osmi, kdy si vypracoval na Pecha pětadvacetivteřinový náskok, který udržel až do cíle. Hlavním důvodem ztráty vedoucího muže průběžného pořadí seriálu byly ale technické problémy. Pechovi totiž na přejezdu mezi první a druhou erzetou praskla při zkoušení brzd přední poloosa. Jeho focus se pak prý choval jako dvojkolka.

"Škoda. Tento problém nás vyřadil z boje o prvenství. Mohl to být náš další zajímavý souboj. I s druhým místem jsem ale spokojený," řekl Pech v cíli. Po odjetých závodech tak má na kontě 132 bodů za dvě první a tři druhá místa.

Vojtěch se radoval již z letošního třetího prvenství ve sprintech. I on trochu litoval, že nemusel svádět tvrdý boj o vteřinky až do cíle posledního měřeného úseku. "Vítězství ale potěší," usmál se Vojtěch, kterému se nakonec vyplatila taktika jet na maximum od prvního metru. "Věděl jsem totiž, že zdejší trať je pro Pecha domácí a jeho focus je na ní výborný, zatímco našemu peugeotu to tu moc nesedí," vysvětlil liberecký jezdec.

S odstupem další minuty skončil na třetím místě v šampionátu počtvrté za sebou Karel Trněný, za kterým dojel se ztrátou dvou minut nejrychlejší pilot kategorie produkčních vozů Josef Semerád. Všichni medailisté řídili vozy nejvyšší specifikace WRC.

Šampionát jednodenních automobilových soutěží bude pokračovat šestým dílem za čtrnáct dní v okolí Horažďovic, kde se uskuteční sprintrallye Agropa Pačejov.

Výsledky:
1. Š. Vojtěch, Ernst (Peugeot 206 WRC) 36:15,4, 2. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) -24,6, 3. Trněný, Pritzl (Škoda Octavia WRC) - 1:28,0, 4. Semerád, Ceplecha (Mitsubishi Lancer EVO VII) -3:29,2, 5. Peták, Joska (Renault Clio S1600) 3:38,2, 6. Liška, Mynářová (Mitsubishi Lancer EVO VIII) 3:49,0.
Průběžný stav MČR: 1. Pech 132 bodů, 2. Š. Vojtěch 114, 3. Trněný 76.

Reklama

Související témata: