Hlavní obsah

Český double v evropském šampionátu na okruzích. Fulín s Matějovským vyhráli vše

Pergusa

Čeští jezdci Petr Fulín a Michal Matějovský s vozy BMW 320si potvrdili své dominantní postavení v evropském šampionátu automobilů na okruzích v seriálu FIA ETCC, a obhájili pozice z minulé sezóny v nejsilněji obsazené kategorii S2000 TC2. Ve víkendovém závěrečném dvojzávodě na sicilském okruhu v Perguse, kde se přiděloval dvojnásobný počet bodů, nedali soupeřům šanci.

Foto: Petr Frýba

Petr Fulín si jede pro titul mistra Evropy.

Článek

Fulín vyhrál na Sicílii oba závody, sledován týmovým kolegou Matějovským. V tomto pořadí také skončili v celkovém hodnocení šampionátu po deseti závodech. Fulín jich vyhrál sedm, Matějovský jeden, ale v dalších dojížděl na stupních vítězů. Jen ve dvou případech tedy nestál nejvýše český pilot. Fulín získal celkem 128 bodů, Matějovský 84 a celkově bronzový Švýcar Peter Rikli s Hondou Civic si vyjel 50 bodů. Společně také obhájili první místo i v soutěži národů.

„V první řadě bych chtěl poděkovat všem členům týmu za skvělou sezónu, prakticky všechno fungovalo, jak mělo a navzdory omezenému rozpočtu a snaze šetřit vůz se nám podařilo obhájit titul. Můj kolega Michal Matějovský navíc skončil druhý, takže i po týmové stránce to dopadlo nejlepším možným výsledkem," řekl po závěrečném závodě Fulín.

„Byla to vydařená sezóna. Samozřejmě na svých výsledcích najdu, co se dá ještě vylepšit, ale s výsledkem mohu být spokojený," dodal Matějovský, který se v létě stihl oženit.

Reklama