Hlavní obsah

Barvy Škody budou při japonské premiéře hájit Schwarz a Hirvonen

MLADÁ BOLESLAV

Premiérové vystoupení na japonské půdě čeká v závěru týdne český tovární tým Škoda Motorsport. V třináctém dílu mistrovství světa v automobilových soutěžích bude barvy mladoboleslavské stáje hájit tradičně Němec Armin Schwarz a premiérově také Mikko Hirvonen z Finska. Oba budou mít k dispozici nově Fabii WRC 05, nejnovější rallyeovou verzi Škody.

Foto: Škoda Motorsport

Armin Schwarz s Fabií WRC na trati Argentinské rallye.

Článek

K angažování Hirvonena se tým rozhodl s ohledem na fakt, že Fin před rokem v Japonsku startoval a má zkušenosti s podmínkami, které na jezdce čekají. "Na start s fabií se těším a jsem sám zvědav, jakého výsledku můžeme dosáhnout," řekl Hirvonen, který byl před rokem se subaru sedmý.

"Japonsko je velmi zrádná soutěž s rychlými a plynulými tratěmi, které však vyžadují naprosto precizní jezdecký styl. Myslím, že by mi měly vyhovovat. Některé pasáže mi připomínají rodné Finsko," uvedl severský pilot v oficiální tiskové zprávě týmu.

Hirvonen je již osmým jezdcem, kterého Škoda do letošního šampionátu nasadila. Zatím nejlepšího výsledku dosáhl Colin McRae, jenž obsadil sedmé místo v Britské rallye, poznamenané tragickým úmrtím Michaela Parka. Hirvonen věří, že bude v Japonsku ještě lepší.

Hirvonen chce překonat McRaeův výsledek

Nejlepším letošním výsledkem pětadvacetiletého jezdce jsou pátá místa v řecké Akropolis rallye a v domácí Finské rallye. Čtyřikrát dokázal vyhrát rychlostní zkoušku.

Japonská rallye, která byla poprvé do MS zařazena před rokem, bude slavnostně zahájena v centru Obihira ve čtvrtek večer. Závodit se ale začne až v pátek, kdy na jezdce čeká devět rychlostních zkoušek včetně dvou průjezdů úseku Kunneywa - Niueo, který je s 50,08 kilometru považován za nejdelší zkoušku celého šampionátu.

Sobotní den je rozdělen do dvanácti erzet, v neděli poté na posádky čeká zbývajících pět měřených úseků. Vítěz bude znám kolem osmé hodiny SELČ.

Reklama

Související témata: