Hlavní obsah

Policisté obvinili pořadatele za vážnou nehodu na Rallye Bohemia

LIBEREC

Policejní komisař obvinil dva osmatřicetileté pořadatele kvůli vážné nehodě, jež se stala v Liberci při červencové Rallye Bohemia. Čtyři lidé při ní utrpěli zranění, dvanáctiletá dívka byla dokonce v ohrožení života. Pořadatelé nevyznačili nebezpečné místo ochrannou páskou a nezabránili divákům, aby se tam postavili. V pátek to řekla mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková.

Foto: Škoda Motorsport

Posádka Jan Kopecký - Filip Schovánek s Fabií WRC při letošní Rally Bohemia.

Článek

"Oběma mužům hrozí za ublížení na zdraví půl roku až pět let vězení," dodala Suchánková. Ředitel rallye Zdeněk Běla však po neštěstí jakoukoli vinu pořadatelů odmítl a přenesl ji na diváky. "Nevím, kde policisté přišli na to, že jsme se při rozmístění pásek kolem trati dopustili chyby. Dali jsme je tam podle bezpečnostního plánu," prohlásil v červenci Běla.

Podle něj diváci pronikli do prostoru označeného jako úniková zóna, kde by se závodníci po případné havárii ocitli se svými vozy.

Nehoda se odehrála v Liberci-Krásné Studánce poblíž restaurace U Lípy. Norský závodník Anders Kjear v sedmé rychlostní zkoušce nezvládl ostrou zatáčku a vletěl s autem do diváků. Dvě dívky ve věku 12 a 16 let vůz zranil vážně a dva muže ve věku 28 a 29 let lehce. Dvanáctiletá dívka při utrpěla četné zlomeniny, měla vážně poraněná játra a hlavu.

Reklama

Související témata: