Hlavní obsah

Kopecký je potřetí českým šampiónem. Vyhrál ve Zlíně a letos doma nenašel přemožitele

Zlín

Spanilá vítězná jízda Jana Kopeckého, pilota Škody Fabie R5, nebere konce. Po zisku titulu mistra Evropy v sezóně 2013 a prvenství v Asijskopacifickém šampionátu 2014 získal člen továrního týmu Škoda Motorsport během víkendové Barum rallye český titul, když na tratích kolem Zlína neměl konkurenci. Domácí šampionát ovládl třiatřicetiletý borec potřetí v kariéře.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký ovládl první etapu Barum rallye Zlín a míří tak za ziskem mistrovského titulu.

Článek

Nehoda Roberta Consania na Barum rallye.

Kopecký byl suverénní v sobotu, kdy ovládl všech osm rychlostních zkoušek. Potkal jej jeden kritický okamžik. „Ve stejném místě, kde šel Roberto Consani šestkrát přes střechu jsme trefili nějakou vyfrézovanou díru. Takový náraz auto nedostalo ani při testování. Naštěstí vše přestálo bez újmy," oddechl si Kopecký.

„Šlo o složitou zatáčku za horizontem, kde šlo jet naplno. V případě ideálního rozpisu se dalo získat hodně času, pokud se člověk trefí do lajny. Jenže v tréninku jsem si díry nevšiml. A v závodě jsem auto poslal asi jen o třicet centimetrů dovnitř a díru trefil," vysvětloval Kopecký.

V neděli byl nejrychlejší v jedné z šesti rychlostních zkoušek. Nicméně náskok ze sobotní etapy s přehledem hlídal a v cíli mohl slavit třetí český titul v kariéře. Na druhého Václava Pecha se strojem Mini Cooper S2000 měl k dobru sedmadvacet vteřin.

Během letošní sezóny na domácí scéně nastoupil Kopecký se Škodou Fabia R5 do pěti závodů a všechny vyhrál. Postupně dominoval na Šumavě, v Českém Krumlově, v Hustopečích, mladoboleslavské Bohemia rallye a naposledy ve Zlíně. K tomu ovládl soutěž třídy WRC2 na závodě mistrovství světa v Německu a ve stejné kategorii přidal třetí příčku ze Sardinie.

Barum rallye Zlín, závod ME a MČR v automobilových soutěžích:
1. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5) 2:12:17,7
2. Pech, Uhel (Mini John Cooper Works S2000) -27,2
3. Kajetanowicz, Baran (Pol./Ford Fiesta R5) -39,8
4. Lukjaňuk, Arnautov (Běl./Ford Fiesta R5) -1:10,7
5. Valoušek, Havelková (Škoda Fabia S2000) -2:29,9
6. J. Černý, Černohorský (Škoda Fabia S2000) -4:06,9
7. Breen, Martin (Ir./Peugeot 208 T16) -4:24,9
8. Kobus, De Wild (Niz./Škoda Fabia R5) -4:31,0

Reklama

Související témata: