Hlavní obsah

Tragická nehoda při rallye v Galicii si vyžádala sedmou oběť

La Coruňa

Počet obětí sobotní tragické nehody při regionální Rallye La Coruňa na severozápadě Španělska stoupl na sedm. V noci na pondělí v tamní nemocnici zemřela jedenáctiletá dívka, kterou zachytil vůz španělského pilota Sergia Tabeaya, jenž ve vysoké rychlosti ztratil nad svým peugeotem kontrolu.

Nehoda při rallye La Coruňa.

 
Článek

Mezi předchozími šesti mrtvými diváky byla i těhotná žena. Podle informací španělské policie se při nehodě zranilo dalších 16 lidí, pět je stále v nemocnici. Pilot vozu i jeho navigátor vyvázli bez újmy.

K nehodě ve Španělsku došlo zhruba týden po jiné havárii s tragickými následky v Itálii, kde v regionální soutěži zahynuli v hořícím voze dva závodníci. Neštěstí z poslední doby přiměla prezidenta Mezinárodní automobilové federace Jeana Todta, aby na středu 9. září do Ženevy svolal schůzku, na níž se bude jednat o bezpečnosti při rallye.

Todt pozval prezidenty všech komisí FIA, jichž se týkají bezpečnostní otázky. Mají se zabývat nejnovějšími tragickými nehodami a hledat možnosti zavedení nových opatření, která by pořadatelům pomohla k lepšímu zajištění bezpečnosti diváků i závodníků.

Reklama

Související témata: