Hlavní obsah

Australskou rallye vede po prvním dnu Latvala, Ogier je třetí

Coffs Harbour
Aktualizováno

Fin Jari-Matti Latvala je po první etapě v čele Australské rallye, desátého dílu mistrovství světa v automobilových soutěžích. Tovární jezdec Volkswagenu má po osmi rychlostních zkouškách jen těsný náskok. Druhý Brit Kris Meeke ztrácí dvě sekundy, třetí Sébastien Ogier z Francie necelých pět.

Foto: Andrea Micková, Sport.cz

Jari-Matti Latvala s Volkswagenem Polo WRC.

Článek

Latvala se do čela dostal až v poslední dnešní rychlostní zkoušce, do té doby vedl Meeke. Finský pilot byl v polovině úvodního dne až pátý s téměř jedenáctisekundovou ztrátou.

"Ráno jsem neměl jiskru a něco tomu chybělo, ale v úvodních třech odpoledních zkouškách jsem útočil. Z té poslední jsem neměl dobrý pocit, protože pneumatiky už byly opotřebované, ale byl jsem rychlejší než Meeke," řekl vítěz tří erzet Latvala.

Vzhůru pořadím se v první etapě posouval i lídr průběžného pořadí Ogier, který má v Austrálii nevýhodnou startovní pozici, na šotolinových tratích "čistí" soupeřům stopu a do soutěže vstoupil až osmým časem. V úvodním soutěžním dnu vyhrál stejně jako Meeke jediný test, a to ten poslední, po němž se posunul před týmového kolegu Andrease Mikkelsena z Norska.

Opačným směrem se pohyboval výsledkovou listinou Španěl Dani Sordo, který s vozem Hyundai vyhrál tři úvodní testy, ale na konci dne byl až pátý s mankem 15,9 sekundy na lídra.

Ogier si už v Austrálii může zajistit třetí titul v řadě v případě, že porazí Latvalu. Může s ním za určitých okolností i prohrát. Po devíti odjetých rallye má Francouz na finského rivala náskok 93 bodů. Do konce Australské rallye zbývá ještě devět erzet, vyvrcholí v neděli.

Australská rallye, 10. díl mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě:
1. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R WRC) 1:15:29,1
2. Meeke, Nagle (Brit./Citroën DS3 WRC) -2,0
3. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R WRC) -4,6
4. Mikkelsen, Floene (Nor./Volkswagen Polo R WRC) -12,9
5. Sordo, Martí (Šp./Hyundai i20 WRC) -15,9
6. Paddon, Kennard (N. Zél./Hyundai i20 WRC) -25,5

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články