Hlavní obsah

Kresta se těší na britskou šotolinu

PRAHA

Český automobilový pilot Roman Kresta nezůstane v nadcházející sezóně mimo závodní dění. V mistrovství světa ho čeká především obrovská porce testování pro tovární tým Ford a zřejmě jen jeden start, ale už nyní se může chystat na kompletní program Britského mistrovství s vozem Ford Fiesta Super 1600 v týmu Stobart Motorsport.

Foto: Ford Motor Company

Roman Kresta

Článek

"Bude to pro mě novinka, ale z RAC rallye mám představu o tamních soutěžích. Půjde o šotolinové tratě, které budou hodně rychlé," říká devětadvacetiletý pilot. "Projekt Fiesty S1600 je určitě zajímavý a především udrží Romana v závodním rytmu," těší jezdcova manažera Antonína Charouze.

Z přesedání z Fiesty při šestidílném seriálu do vozu Focusu WRC při testování nemá borec z Luhačovic obavy. "S dvoukolkama jsem začínal. Svým způsobem je jízda s nimi agresivnější, protože vozy WRC se chovají stabilněji. Chtěl bych dostat Fiestu do čela výsledkové listiny," plánuje Kresta.

Britský šampionát 2006 tvoří Pirelli rallye (13.-14. května), Jim Clark rallye (7.-8. července), Manx Internationl rallye (3.-5. srpna), Ulster rallye (1.-2. září), Yorkshire rallye (5.-7. října), Wales GB rallye (1.-3. prosince).

Reklama

Související témata: