Hlavní obsah

Kopecký vyhrál posedmé Rallye Hustopeče a míří za dalším titulem

Hustopeče

Jan Kopecký vyhrál posedmé v kariéře Rallye Hustopeče a nezadržitelně míří za dalším domácím titulem. Tovární jezdec Škody ve čtvrtém závodu seriálu mistrovství České republiky v automobilových soutěžích plnil roli jasného favorita od první rychlostní zkoušky a nakonec porazil druhého Martina Kočiho ze Slovenska o 67 sekund. Třetí skončil Jan Černý

Foto: Václav Šálek, ČTK

Posádka Jan Kopecký (vpravo) a Pavel Dresler s vozem Škoda Fabia R5 ovládla Rallye Hustopeče.

Článek

Kopecký drží na českých tratích neporazitelnost již čtvrtou sezónu, v sobotu vyhrál 21. soutěž v řadě, na které se představil. Na jihu Moravy vyhrál šestatřicetiletý jezdec 11 z 12 měřených testů.

"Dá se říct, že jsme si rallye užili maximálně. Neměli jsme žádné problémy, všechno fungovalo parádně a neudělali jsme žádnou zásadnější chybu. Jsme rádi, že to máme za sebou," uvedl Kopecký pro Českou televizi.

Před začátkem 14. ročníku rallye rodák z Opočna předpokládal, že jej bude čekat boj o vteřinky a vyrovnané bitvy se soupeři, to se ale nestalo. Již před startem navíc přišel o hlavního rivala posledních let Václava Pecha, který musel po problémech s motorem odstoupit.

"Mrzí nás, že Venca měl technický problém, ale to se bohužel stává a ke sportu to patří. My jsme se ale chtěli svézt a otestovat některé nové věci, protože nás čeká Bohemka a Barumka. Musím říct, že jsme se neflákali," řekl pětinásobný český šampión.

Seriál mistrovství ČR bude pokračovat na přelomu června a července, kdy se uskuteční Bohemia rallye.

Reklama

Související témata: