Hlavní obsah

Reprezentace získala další posily z NHL. Na MS se představí Erat i Hejda

Velké Popovice
Aktualizováno

Česká hokejová reprezentace získala pro domácí mistrovství světa další posily ze zámořské NHL. Svou účast potvrdili kouči Vladimíru Růžičkovi útočník Arizony Martin Erat a obránce Colorada Jan Hejda. Oba úspěšně prošli lékařskou prohlídkou ve svých týmech.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Arizony Martin Erat posílí českou reprezentaci na MS.

Článek

Erat, jenž má stříbro z MS 06 a bronz z MS 2012, je pátým hráčem z NHL, který se zapojí do přípravy reprezentace před vrcholem sezóny. Růžičkovi už účast přislíbili útočníci Jakub Voráček z Philadelphie, Tomáš Hertl ze San Jose a Jaromír Jágr z Floridy. Ti se k mužstvu rovněž připojí příští týden. Jágr si svou účast na šampionátu stále rozmýšlí, Růžička ale o něj moc stojí.

"Hejdu trápí rameno. Jsme domluveni, že si zavoláme. Jasno by mělo být dnes večer," řekl dnes Růžička. A jelikož prohlídka v týmu dopadla příznivě, Hejda tak může posílit národní tým.

Naopak jiná jména z NHL si musel v tomto týdnu škrtnout. Kvůli poraněné kyčli se omluvil útočník Dallasu Aleš Hemský, kvůli problémům s kolenem zase forvard Bostonu David Krejčí. „Mrzí mě to, je to velká škoda. Ale u Davida se to tak trochu dalo tušit," poukazuje Růžička, že Krejčí právě kvůli kolenu chyběl letos přes měsíc v sestavě Bostonu.

Už zítra se k reprezentaci přidá obránce Caroliny Michal Jordán, který by měl nastoupit v dvojzápase proti domácímu Švédsku (pátek a neděle).

Na dnešním tréninku ve Velkých Popovicích se poprvé objevil na ledě Ondřej Němec. Obránce moskevského CSKA laboroval od závěru klubové sezóny s poraněnými třísly. Jeho zdravotní stav se prý rapidně zlepšuje, do Švédska ale s týmem ještě neodcestuje a o víkendu bude individuálně trénovat na ledě s Tomášem Hertlem.

Nejistá je situace okolo jiného zadáka Miroslava Blaťáka, který stále pociťuje následky krevní sraženiny na noze. Obránce Omsku měl původně odcestovat s týmem do Švédska, trenér Růžička se však nakonec rozhodl poskytnout Blaťákovi delší čas na doléčení. Možnost zúčastnit se domácího MS dostane Blaťák po návratu týmu ze Skandinávie.

Reklama

Související témata: