Hlavní obsah

Jágr může pomoct parťákům z útoku na MS. Trochu speciální to bude, říká Kovář

Brno

Vypadají, že jsou v klidu, i když dnes proti Finům nastoupí po boku nejproduktivnějšího Evropana NHL Jaromíra Jágra. Sami přitom s nejlepší soutěží světa zkušenost nemají. Jan Kovář nebyl nikdy draftován, Michal Vondrka se ve výběru ocitl v roce 2001, kdy ho jako 155. v pořadí v pátém kole volilo Buffalo, jenže do zámoří se nevypravil.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jaromír Jágr (vlevo) a Michal Vondrka na tréninku hokejové reprezentace.

Článek

„Trošku speciální to asi bude, ale nedělal bych z toho nic vážného," ošíval se Kovář. „Vždycky je to o souhře. Třeba se to může po první třetině vyměnit, nebo to bude fungovat, uvidíme," vyprávěl centr Magnitogorsku.

Nově stvořená formace společně řešila na tréninku běžné věci. „Nic moc drastického měnit nebudeme," tvrdil sparťan se slávistickou minulostí Vondrka. „Jarda po nás chce, abychom hráli hodně pospolu, neroztahovali hru, bruslili u sebe a tak si mohli vypomoct," dodával Kovář.

Být v útoku s Jágrem by ale mohlo oběma borcům prospět i směrem ke konečné nominaci. „Jarda je dobrej kluk na ledě i v kabině a dokáže na sebe navázat hráče. Já z toho můžu mít profit a on snad z mojí hry taky," pousmál se Vondrka.

„Takhle to neberu. Budu se prostě snažit odehrát co nejlepší utkání a pak můžu doufat, že se do konečného výběru vejdu," hlásil Kovář.

Reklama

Související témata: