Hlavní obsah

FANTASY: Češi napraví proti Lotyšům zaváhání z úvodního zápasu

Dnes mistrovství světa v hokeji pokračuje druhým hracím dnem. Odehraje se celkem šest zápasů. Do turnaje vstupují finalisté z mistrovství světa z roku 2013 - Švýcaři, kteří se střetnou s Rakouskem. Naši hokejisté se utkají od 20:15 s Lotyšskem.

Proti Lotyšsku věříme jednoznačně našim

Článek

Fantasy tým na dnešní den doporučujeme sestavovat především z řad české reprezentace, která by měla naplnit roli favorita a s Lotyši si poradit. Reprezentanty Lotyška smetla hvězdami nabitá Kanada 6:1.

Voráček měl v NHL skvělou sezónu

Jakub Voráček se po většinu základní části NHL pohyboval na špici tabulky produktivity. Nakonec nasbíral 81 bodů a umístil se na fantastickém pátém místě. V úvodní zápase proti Švédům si připsal dvě asistence.

Výbornou sezónu odehrál i Jakub Kovář. Lídr týmu Metallurgu Magnitogorsk si na své konto připsal 68 bodů a v tabulce pravdy byl druhý. Před ním se umístil pouze fenomenální Radulov. Ruský bouřlivák nebude na šampionátu startovat kvůli zranění.

Švýcarsko narazí na Rakousko

Hned devět hráčů Švýcarského výběru pamatuje zmiňovaný úspěch z předloňského mistrovství světa. Ůspěch mužů ze země helvéstského kříže stojí především na výborné defenzivní činnosti v čele s brankářem Colorada Avalanche Reto Berrou, zkušeným Markem Streitem z Philadelphie a Romanem Josim. Opora Predátorů z Nashvillu byla pátým nejproduktivnějším obráncem NHL.

V ofenzívě se budou Švýcaři spoléhat především na Kevina Fialu a Damiena Brunnera. Oba hráči mají zkušenosti s nejlepší hokejovou ligou světa.

Reklama

Související témata: