Hlavní obsah

Kanada drtí soupeře, Češi ale strach nemají. Náš tým není o moc horší, tvrdí Jordán

Praha

Pro světový šampionát v Praze a Ostravě sestavili nesmírně silný tým. Kanada s řadou hvězd NHL prahne v Česku po zlatu a její úvodní dva duely to jen potvrzují. Lotyše deklasovala 6:1, Němce pak rozmetala dvouciferným výsledkem 10:0, českým hokejistům ovšem strach nenahnala. "Mají tu velmi dobrý tým, neřekl bych ale, že ten náš je o dost horší," řekl obránce Michal Jordán.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Michal Jordán (vpravo) slaví s útočníkem Romanem Červenkou gól proti Švédsku.

Článek

Čeští reprezentanti si touží duel před plnými ochozy O2 areny pořádně užít a protivníka zaskočit. "Bude to super zápas proti skvělému týmu. Strašně se těším. Zase nás požene dopředu vyprodaná hala, takovýhle zápas se hraje jen párkrát za život," poznamenal obránce Ondřej Němec.

Javorové listy přivezly do české metropole jedny z nejlepších centrů současného hokeje. Sidney Crosby reprezentuje zámořský celek na světovém šampionátu poprvé od roku 2006, nejcennější kov z MS mu ve sbírce chybí. Zlepšit si náladu po nevydařené sezóně ve Philadelphii, která se neprobojovala do bojů o Stanley Cup, přicestoval do Prahy Claude Giroux. Parťák a kamarád Jakuba Voráčka přispěl k nedělní demolici Němců gólem a dvěma přihrávkami.

"Je potřeba nedávat jim příležitost, aby mohli využívat šance. Snažit se, abysme se příliš nedostávali na trestnou lavici. Nechávat jim minimální prostor na ledě, rychle k nim přistupovat a nedávat jim čas na to, aby mohli s pukem něco vymyslet," naznačil obránce Caroliny Jordán, jak eliminovat na ledě oba borce.

Není to jen o Crosbym a Girouxovi

Nebezpečí však hrozí i od dalších. Střežit osobně oba hvězdné forvardy nemá podle Němce smysl. "Kanada to není jen Crosby a Giroux. Mají tam Halla, Eberleho, Spezzu a další. Musíme se na ně připravit jako tým a pokusit se udělat dobrý výsledek," připomněl Němec.

Čeští hokejisté se chtějí večer vyvarovat chyb v obranném pásmu a hrát disciplinovaně. Zbytečné fauly by Kanaďané mohli tvrdě ztrestat. "Musíme se zmobilizovat, vypilovat obranné pásmo a oslabení," uzavřel Jordán.

Střetnutí mezi Českem a Kanadou se hraje v pondělí od 20:15, přímým přenosem ho vysílá ČT Sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Porazí čeští hokejisté v pondělí Kanadu?
Ano
64,3 %
Ne
35,7 %
Celkem hlasovalo 57151 čtenářů.

Reklama

Související témata: