Hlavní obsah

Voráček, Pavelec a spol. vyrážejí na šlágr na Letnou. Novotný bude fandit Plzni

Praha

Odpoledne absolvovali v holešovické Tipsport Areně pětačtyřicetiminutový trénink před nedělním zápasem s Německem, po němž spěchali na hotel v Selském dvoře. Česká hokejová reprezentace má dnes večer volný program, čehož zhruba desítka hráčů využila k osobní návštěvě šlágru fotbalové Synot ligy mezi pražskou Spartou a Plzní, který může hodně napovědět o novém mistrovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán české hokejové reprezentace Jakub Voráček si nenechá ujít šlágr fotbalové ligy Sparty s Plzní.

Článek

V hlediště vyprodaného letenského stadiónu nebudou večer chybět brankář Ondřej Pavelec, útočníci Jakub Voráček, Jan Kovář, Dominik Simon nebo obránce Michal Jordán.

„Bude to příjemné zpestření sobotního večera. Fotbal mě docela zajímá, i ze zámoří sleduju, co se děje v první lize a koukám i na to, jak si vede Zlín o soutěž níž. Dobře vím, že mají po dlouhé době šanci vrátit se mezi elitu," prokázal solidní přehled o tuzemské kopané Michal Jordán.

Jordán si chce na Letné užít atmosféru

„Jako kluk jsem fotbal i zkoušel hrát, ale nebyl jsem ani zarytý sparťan nebo slávista. Vždycky jsem přál nejvíc rodnému Zlínu. Souboj Sparty o první příčku v tabulce s Plzní nebudu prožívat jako nějaký zarytý fanoušek, spíš to bude svátek fotbalu a věřím, že si užijeme atmosféru," dodal Jordán.

Bitva Sparty s Plzní zajímá i Jiřího Novotného, i když on osobně na Letnou nedorazí. „Radši se natáhnu na postel a fotbálek si pustím v klidu u televize. Určitě si to ale nenechám ujít," tvrdí jednatřicetiletý útočník a má jasno, komu bude držet palce. „Víc sympatická je mi Plzeň, takže budu fandit jí. Moc dobře víte, kvůli čemu," naráží na to, že si po skončení sezóny občas rád zajde na čepovanou dvanáctku.

To u asistenta Ondřeje Weissmanna večer vyhraje hokejové mistrovství světa a zápas Švédů se Švýcary. „Na naší videoučebně na hotelu máme dvě velké televize, takže na jedné běží fotbal a na druhé hokej. Já budu koukat na hokej," uvedl Weissmann.

Reklama