Hlavní obsah

Koukal se trefil náramně a pak říkal: Snad mi zbyl gól i na čtvrtfinále

Praha

Jeho spoluhráči ze čtvrté formace Zaťovič a Simon už se na mistrovství světa střelecky prosadili a jejich centr Petr Koukal všude říkal, že on si gól schovává až na čtvrtfinále. Proti Německu ale parádní trefa dvaatřicetiletého útočníka českému týmu moc pomohla.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Čeští hokejisté se radují z druhého gólu, který vstřelil Petr Koukal proti Německu

Článek

Takže váš gólový plán na čtvrtfinále je v troskách?Přišlo to trošku dřív, ale snad tam ještě jeden gól zbyl.

Vaše vyrovnání přišlo jen dvě minuty po německé ráně na 1:2.Důležité bylo, že jsme dvakrát dokázali na jejich gól rychle odpovědět. Nedej bože, že by nám odskočili do dvoubrankového vedení.

Střela vám pěkně sedla, že? No... Klasicky jsem to chtěl dělat jinak, ale padl z toho gól. Myslel jsem, že budu nahrávat, samozřejmě jsem si to blbě zpracoval a uteklo mi to. Naštěstí tam byl mantinel, od kterého se mi puk vrátil. Přemýšlel jsem, co budu dělat, trochu jsem to podržel a už jsem musel střílet. Zaplaťpánbůh, že to tam spadlo takhle, vypadalo to hezky.

Spoluhráči už vám ten gól určitě přáli.Byl jsem překvapený, ani jsem se tolik neradoval. Většinou řvu jako blázen, musím ten další pořádně oslavit.

Přesvědčuje vaše řada trenéra, aby vám dal větší prostor?Nevím, jestli je to přesvědčování. Jsme čtvrtá lajna, víme o své roli, Růža nám věří, zatím nás neprotočil, zatímco ty ostatní točí docela dost. Z toho pohledu to vypadá, že nám věří, což je velké plus pro psychiku. Snad to naší lajně vydrží.

Čtvrtfinále máte jisté, sledujete, na koho byste mohli narazit?Ani jsem nepřemýšlel, že bychom neměli udělat čtvrtfinále. Kdybychom prohráli s Němci, museli bychom se strachovat se Švýcary. Neberu to jako úlevu, spíš jako první krok. Já ale ani nevím, jak tam přesně mají tabulku. Když to přeženu: zjistil jsem, že se nikam nestěhujeme, takže je nám to jedno.

Vedle gólu jste se předvedl i při blokování střely.Já jsem vyloženě bloker! Pár střel jsem letos zblokoval, ale nikdy žádnou jsem nedostal do chrániče, vždycky mě někam fantasticky trefí. Stejně tam zase příště skočím. Vždycky skáču a jsem docela překvapený, že mě trefí. Kolikrát to blbě načasuju a minou mě. Když mě trefí, tak zase moc hezky.

Čekáte, až rána na boku přijde k sobě?Každou chvíli... To mě nebude těšit, ale přejde to. Kluci a trenér vás poplácají i za blok, ale pak si říkám: Sakra, že to nemohlo jít o pár cenťáků níž nebo výš.

Reklama