Hlavní obsah

FANTASY: Podaří se Bělorusku zlomit finskou neprůstřelnost?

Česká republika si výhrou nad Německem zajistila postup do čtvrtfinále. Před zápasem se Švýcarskem tak může opět využít den volna na regeneraci a na analýzu čtvrtfinálových soupeřů. Z dnešních zápasů nás nejvíce bude zajímat zápas Finska a Běloruska.

Věříme ve výhru Švédska a Finska.

Článek

242 minut a 38 sekund, to je čas, po který finská obrana v čele s brankářem Pekkou Rinnem nedostala gól. Proti Slovensku zastoupil úspěšně Rinneho mladý brankář Juuse Saros. Finsko tak může proti Bělorusku pokračovat v natahování poválečného rekordu v počtu minut, po které udrželo útočníky soupeře na uzdě.

Bělorusko nastoupí bez Kosticyna

Proti Bělorusku budou mít Finové ulehčenou práci, jelikož nejproduktivnější hráč Běloruska Andrej Kosticyn dostal jednozápasový distanc. V našem výběru je vedle Rinneho i obránce Lindell a dvojice nejproduktivnějších útočníků finského výběru Kemppainen a Jokinen.

Švédsko narazí na výběr Francie a my věříme, že Švédové branky do sítě soupeře nasází. V obraně si zahraje Ekman Larsson a Klinberg. Obranu Francie bude trápit trojice Forsberg, Loui Eriksson a Möller.

Reklama

Související témata: