Hlavní obsah

Jágrova báječná tečka. Dostal cenu pro nejužitečnějšího hokejistu letošního MS

Praha
Aktualizováno

Jestli skutečně platí Jaromírem Jágrem ohlášený konec reprezentační kariéry, tak má pro něj báječnou individuální tečku. Český útočník byl ve 43 letech vyhlášen nejužitečnějším hráčem hokejového mistrovství světa v Praze a Ostravě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr během semifinále s Kanadou.

Článek

Navíc byl počtvrté v kariéře zařazen do All star, o němž v hlasování rozhodující akreditovaní novináři. Stejného ocenění dosáhl už v letech 2004, 2005 a 2011.

Jágr po finále, kdy se individuální trofeje mistrovství vyhlašovali, už nebyl v hale, a tak za něj prestižní cenu přebíral generální manažer reprezentace Slavomír Lener.

Navázal na Moravce a M. Procházku

Každopádně svou cenu Jágr navázal na Davida Moravce a Martina Procházku, kteří trofej pro MVP turnaje získali na šampionátech v letech 2000 a 2001. Tehdy však národní tým získal zlaté medaile, letos Češi obsadili až čtvrté místo.

Jágrovo prvenství je o to překvapivější, že letošní mistrovství světa přineslo jasnou dominanci Kanaďanů. Jako nejužitečnější hráč před všemi novými šampióny dostal v hlasování přednost ale nejstarší hráč turnaje, jenž se během letošního turnaje stal i nejstarším hokejistou, který kdy na MS skóroval.

Na zastoupení v All Star čekal český hokej celé čtyři roky a byl to právě Jágr, který v něm figuroval i tehdy v Bratislavě společně s obráncem Markem Židlickým.

Nejužitečnější hráč turnaje
Jaromír Jágr (ČR)
All Star MS 2015
Connor Hellebuyck (USA) - Brent Burns, Oliver Ekman-Larsson (Švédsko) - Jaromír Jágr (ČR), Jason Spezza, Taylor Hall (Kanada).
Nejlepší hráči na jednotlivých postech podle direktoriátu MS
Brankář: Pekka Rinne (Finsko)
Obránce: Brent Burns (Kanada)
Útočník: Jason Spezza (Kanada)

Reklama