Hlavní obsah

Ruská potupa se znovu opakovat nebude. Jsme silní a hladoví, říká Kovalčuk

Ostrava

Na druhý světový šampionát v České republice se chystá ruský hokejový útočník Ilja Kovalčuk. V roce 2004 ovšem odjížděl z Ostravy velmi rozmrzelý, protože Rusové skončili už v osmifinále a v konečném pořadí jim připadla až desátá příčka za Lotyšskem či Německem. „Letos máme úplně jiný tým. Jsme silní a hladoví uspět,“ svěřoval se po příletu na mošnovské letiště 32letý útočník Petrohradu.

Ilja Kovalčuk po příletu do ČeskaVideo: Sport.cz

 
Článek

V Ostravě jste už jedno mistrovství světa prožil. Jak na něj vzpomínáte?

Pamatuji si na něj moc dobře, ale vzpomínky to nejsou příjemné, protože jsme neprošli ani do čtvrtfinále. Teď sem ale přijíždí zcela odlišné mužstvo, které vedou úplně jiní lidé (ruskou sbornou tehdy vedl legendární Viktor Tichonov). Máme o mnoho silnější tým než před jedenácti lety.

Jaké si dáváte letos šance? Obhajujete titul mistrů světa z běloruského Minsku.

Velké, samozřejmě. Ale šanci uspět mají všichni. Důležité bude dobře do turnaje vstoupit a zvládnout hned první utkání v pátek proti Norsku.

Máte dostatečně silný tým? V poslední přípravě se vám moc nevedlo.

Ano, tým máme silný. Na soupisce máme hladové mladé hráče, kteří jsou poprvé na světovém šampionátu. Jsou velmi šťastní, že tady s námi mohou být a udělají pro úspěch všechno, stejně jako my zkušenější.

Které soupeře považujete za největší překážky v cestě za obhajobou světového titulu?

Zeptejte se mě po prvních zápasech, až je uvidím hrát. Tak za týden, dva vám to možná řeknu (smích).

Reklama

Související témata: