Hlavní obsah

Češi na zápasy hokejového šampionátu vsadili už desítky miliónů

Praha

Hokejové mistrovství světa je pro české sázkaře lákavé, na zápasy už prosázeli desítky miliónů korun. Nejraději volí utkání favoritů s outsidery, řekli ČTK zástupci největších českých sázkových kanceláří. Do dnešního zápasu Česka s Kanadou nedávají domácímu výběru příliš šancí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační snímek bankovek

Článek

"Když k víkendovým zápasům přičteme i předturnajové sázky, dosahují aktuální objemy přijatých vkladů na mistrovství světa již téměř 90 miliónů korun. Nejsázenější zápasy byly duely největších favoritů s outsidery, tedy Kanada - Lotyšsko a zejména Rusko - Norsko," informoval mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Tipsport jako nejsázenější zatím eviduje zápas českých hokejistů s Lotyšskem, na který přijal sázky za deset miliónů korun. Dalších 6,5 miliónu korun prosázeli sázkaři na duel Čechů se Švédy. Také u Chance byl zatím největší zájem o sobotní utkání českého týmu s lotyšským, prosázelo se na něj 1,5 miliónu korun.

"Nejvyšší sázka byla rovný čtvrtmilión na neprohru českého výběru proti Lotyšsku v kurzu 1,07:1," podotkla mluvčí Chance Markéta Světlíková a dodala, že evidují také několik stotisícových sázek, například na výhru Ruska nad Norskem či Kanady nad Lotyšskem.

U Tipsportu zatím nejvíce vsadil sázkař půl miliónu přes internet na výhru Finska nad Dánskem. I při poměrně nízkém kurzu 1,2:1 vyhrál kromě vkladu sto tisíc korun.

Dnešní třetí vystoupení českých hokejistů na šampionátu proti favorizované Kanadě není z pohledu sázkařů příliš velkým lákadlem. "Šlágr Česka s Kanadou nebude nejsázenějším, půjde o souboj papírově největšího favorita se třetím top týmem mistrovství světa. Sázkaři sice tipují v nadpoloviční většině výhru Kanady, která je v kurzu 1,7:1 favoritem, ale přejí také hodně našim, takže rozdíl v počtu sázek není tak výrazný," uvedl mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava a doplnil, že nejvyšší sázka na výhru Kanady nad Českem byla v pondělí odpoledne zatím za 133 tisíc korun.

Ještě o něco méně věří českým hokejistům klienti Fortuny. "Na 80 procent vkladů jde na Kanadu, pět procent na remízu a 15 procent na výhru Česka. Kanada je konečně favoritem zápasu i podle bookmakerů," informoval Šrain. Jeden z klientů Fortuny dokonce věří kanadskému výběru natolik, že jen pár hodin před zahájením utkání vsadil na jeho výhru rovný milión korun.

Hokejový šampionát při absenci jiných výraznějších sportovních akcí považují sázkové kanceláře za vrchol letošní sezóny. To umocňuje navíc to, že se po jedenácti letech koná opět v Česku.

Největší "žně" měly sázkové kanceláře loni, kdy evidovaly tři sportovní vrcholy roku - zimní olympijské hry v Soči, hokejové mistrovství světa v Bělorusku a fotbalový šampionát v Brazílii. Jen na tyto akce Češi u největších českých společností prosázeli 2,8 miliardy korun. Sázky za další stovky miliónů korun směřovaly na utkání a zápasy na tenisových grandslamech a v prestižních fotbalových ligách. Sázkovým kancelářím díky tomu loni rostly tržby i zisky.

Reklama