Hlavní obsah

Senzace! Na olympijské hry v Tokiu se kvalifikovala jedenáctiletá dívka

Ammán/Praha

Fantastický výsledek. Jedenáctiletá Syřanka Hend Zazaová se kvalifikovala na nadcházející olympijské hry v Tokiu, a má se tak stát jedním z nejmladších olympioniků všech dob. Stolní tenistka se na vrcholnou akci probojovala díky triumfu na turnaji olympijské kvalifikace západní Asie v Jordánsku.

Foto: Sport.cz

Jedenáctiletá stolní tenistka Hend Zazaová se kvalifikovala na olympijské hry.

Článek

Sýrijská sportovkyně se narodila v roce 2009 a patří ji 155. místo světového pingpongového žebříčku. Ve finálovém klání kvalifikace v Ammánu se střetla s libanonskou soupeřkou Marianou Sahakianovou, které je 42 let.

Zazaová svou o jednatřicet let starší sokyni pokořila a zajistila si tak cestu do Tokia. „Gratulujeme šampionce Hendě Zazaové ke kvalifikaci do Tokia 2020," objevilo se na facebookovém profilu syrského olympijského výboru.

Pokud se tokijské hry i přes hrozbu rušení sportovních akcí kvůli koronaviru uskuteční, Zazaová se zařadí mezi nejmladší olympioniky všech dob. Nejmladším zdokumentovaným účastníkem je gymnasta Dimitrios Loundras, který na prvních moderních hrách v roce 1896 v Aténách získal bronzovou medaili.

Reklama