Hlavní obsah

Chip Kelly se stal hlavním trenérem Eagles

Philadelphia

Novým hlavním trenérem Philadelphie Eagles byl jmenován bývalý hlavní trenér univerzitního týmu Oregon Ducks – Chip Kelly. Eagles, kteří zakončili letošní sezónu s bilancí 4-12, umístili se na posledním místě v divizi NFC East a podruhé v řadě se neprobojovali do play-off, propustili po čtrnácti letech hlavního trenéra Andyho Reida.

Foto: gettyimages.com

Chip Kelly

Článek

„Chip Kelly bude pro Eagles úžasným hlavním trenérem," prohlásil majitel týmu Jeff Lurie. „Má brilantní fotbalové uvažování. Motivuje tým jak svými akcemi, tak svými slovy. Bude pro nás skvělým lídrem a přinese svěží a energický přístup k týmu."

Chip Kelly byl v letech 2007 až 2008 ofenzivním koordinátorem univerzitního týmu Oregon Ducks. V roce 2009 by jmenován jejich hlavním trenérem. Ducks pod Kellyho vedením vyhráli během čtyř sezón šestačtyřicet zápasů a jen sedm jich prohráli. Ofenzíva Ducks skórovala v letošní sezóně v průměru 49,6 bodů na zápas. Ducks porazili ve Fiesta Bowlu Kansas State Wildcats.

Po skončení Fiesta Bowlu jednali s Kellym o pozici hlavního trenéra Cleveland Browns, Buffalo Bills a Philadelphie Eagles. Zástupci Eagles, majitel Jeffrey Lurie, prezident týmu Don Smolenski a generální manažer Howie Roseman jednali s Kellym skoro devět hodin. Kelly jim nejprve oznámil, že se rozhodl zůstat  u kormidla Oregonu, ale nakonec si vše rozmyslel a přijal místo hlavního trenéra Eagles.

„Chci poděkovat Chipovi za jeho vedení a oddanost Oregonu," uvedl sportovní ředitel Oregonu – Ron Mullens – ve sém prohlášení. „V posledních čtyřech letech jsme se těšili z neuvěřitelných úspěchů. Chovám k Chipovi ten největší respekt, považuji jej za přítele a přeji mu jen to nejlepší."

Kelly, který proslul pro své agresivní pojetí ofenzívy, bude dnes na odpolední tiskové konferenci oficiálně představen jako nový hlavní trenér Eagles. Jedná se o jeho první práci v NFL.

Reklama

Související témata: