Hlavní obsah

Běloruska běžela pro zlato se zkrvavenou tváří. Vypadalo to hrozně, věděla

Berlín

Byl to trochu děsivý pohled. Ve vedoucí skupince závodu v maratónu se pohybovala žena se zkrvavenou tváří. I komentátoři v německé televizi spekulovali, zda nespadla či se nestala terčem nějakého útoku, ale příčinou bylo neustávající krvácení z nosu.

Foto: Sven Hoppe, ČTK/AP

Běloruska Volha Mazuronaková vyhrála maratón na mistrovství Evropy, přestože se během závodu potýkala s velmi silným krvácením z nosu.

Článek

„Stalo se mi to hned na začátku, myslela jsem, že to rychle přestane,“ vyprávěla Běloruska Volha Mazuronaková. Ve snaze otřít si nos si krev spíše rozmazala po obličeji, chvíli běžela s papírovým kapesníkem v nosní dírce. „Krvácení bylo silné, vím, že to vypadalo hrozně. Na vině mohlo být měnící se počasí, stává se mi to i při tréninku,“ líčila bývalá chodkyně.

Od lékařů i na občerstvovacích stanicích dostávala další kapesníčky i léky, až se povedlo krvácení zastavit.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Běloruská hrdinka Volha Mazuronaková v cíli maratónu na mistrovství Evropy.

Martin Meissner

Eva Vrabcová Nývltová, která běžela v čelní skupině s Mazuronakovou, nejprve nepostřehla, co soupeřku trápí. „Já jen viděla, jak jí podávají nějaké kapičky, tak jsem si říkala, kam až to ti Bělorusové dotáhnou, že to je trošku moc,“ vyprávěla se smíchem bronzová medailistka.

Běloruska se ale z problémů obdivuhodně oklepala, v závěru se odpoutala Vrabcové i Francouzce Calvinové a doběhla si pro zlato.

Reklama