Hlavní obsah

Sparta čeká na útočníka z USA

PRAHA

Rychlonohý útočník z USA by se měl příští týden objevit v rakouském Seefeldu na soustředění fotbalistů pražské Sparty. "Uvidíme, jaký bude. Co se týká dalších posil, nevylučuji, že se ještě někdo objeví, ale vše bude odvislé i od toho, zda zůstane nebo odejde Grygera," řekl Právu kouč Jiří Kotrba.

Foto: Novinky

DEFAULT TITLE

Článek

Sparťané zakončili ve středu kondiční soustředění turnajem v Milevsku. "Šlo především o fyzickou přípravu, takže kluci dostali pořádně zabrat, jak jsem jim slíbil. Turnaj pro nás byl spíš tréninkem a zpestřením. O výsledky nešlo. Ve čtvrtek jsme trénovali jednou, v pátek nás čekají dvě fáze a v sobotu turnaj v Žirovnici. Ve středu odjíždíme na desetidenní soustředění v Seefeldu, v jehož rámci už nás čekají utkání s kvalitními soupeři, především na turnaji v Bregenzu," uvedl Kotrba.

:. ANKETA: Jak podle vás obstojí zahraniční posily fotbalové Sparty Igor Gluščevič a Mirko Poledica v české lize? Hlasujte v anketě na konci článku.

Zraněný Zelenka

S dosavadním průběhem přípravy je spokojený až na jednu výjimku, kterou je zranění Lukáš Zelenky. "Zlomil si klíční kost, ale věřím, že bude do předkola Ligy mistrů v pořádku. Nejedná se o zranění, při němž by musel rozhýbávat klouby, které potřebuje. Dostal čtrnáct dní volno, aby měl absolutní klid, potom se postupně zapojí do tréninku s ohledem na charakter svého zranění," uvedl Kotrba. Zelenka také čeká v brzké době přírůstek do rodiny.

Kotrba je spokojen i s novými hráči, kteří přišli do týmu. "Mužstvo se dalo víc dohromady, hráči se víc respektují. Mám z vnitřního klima v mužstvu velmi dobrý pocit," konstatoval kouč a dodal: "Včetně Jirky Němce dřeli všichni nadoraz. Žádné úlevy ani vzhledem k věku ani k jiným okolnostem. Němec odmítl i nabídku, že ví ve svém věku, jak trénovat a kdy si odfrknout."

To na internetové stránce klubu potvrdil i Libor Sionko. "Nohy bolí pěkně," stěžoval si naoko. Posila v útoku Igor Gluščevič se v Milevsku trefil dvakrát a podobně jako Tomáš Hübschmann 'zaplatí' první gól ve Spartě. Hübschmann čekal na premiérovou trefu více než dva roky. "Bude se slavit," smál se.

Gluščevič: Je tu dobrá parta

"Jestli se i tyhle góly počítají, tak to není problém. Mohl jsem dát šest gólů. Všechno tu funguje na sto procent, nemám žádný problém,. Překvapilo mě, jak má Sparta kvalitní kádr. Hráči mě mezi sebe přijali skvěle, je tu velice dobrá parta," uvedl pak Gluščevič.

S útočníkovými výkony zatím panuje spokojenost, podobně jako s obráncem Mirko Poledicou. "Jsem v Praze velice spokojený. Vše je na profesionální úrovni, moc se mi tu líbí. Jsem zvyklý tvrdě pracovat, tréninky byly odpovídající tomuto přípravnému období," řekl Poledica.

Reklama

Související témata: