Hlavní obsah

Šťastný otec Maslák: Těším se, až vezmu holky na soustředění

Praha

Jiné roky by se mu v hlavě honilo, jak se co nejlépe připravit na vrchol sezony, letos myšlenky trojnásobného halového mistra světa i Evropy v běhu na 400 m Pavla Masláka směřují úplně jinam. Už téměř dva týdny je tatínkem dcery Mii.

Foto: Profimedia.cz

Pavel Maslák během ostravského mítinku Zlatá tretra

Článek

Jak si užíváte první dny jako tatínek? Vyspíte se?

Užívám, mála je v pohodě, zatím spíme všichni pohromadě, až bude starší, bude mít svůj pokoj. Ani moc nekřičí, vzbudím se, jen když ji jde Nella kojit.

Načasování narození dcery asi vyšlo ideálně. V předolympijské sezoně, kdy jste se předem rozhodl vynechat světový šampionát, máte na rodinu víc času…

Určitě. Pak někdy v půlce září začnu trénovat na další sezonu a na některá soustředění budu moct vzít holky s sebou, už se na to těším.

Jak jste vybrali méně obvyklé jméno Mia?

Víceméně náhodou, líbilo se nám, nechtěli jsme nějaké úplně tradiční. Postupně jsme vyřazovali, až zůstala Mia, líbilo se nám spojení Mia Maslák.

Po narození se ale předpokládám jmenuje Masláková.

Ano, ale pak se to dá na matrice změnit, aby měla příjmení stejné jako Nella.

Foto: ČAS - Eduard Erben

Sprinter Pavel Masák při odletu na Světové štafety do Jokohamy.

Vnímáte i větší tlak, že teď na vás bude, abyste atletikou živil rodinu?

Takhle nepřemýšlím. Něco jsem už vydělal, navíc Nella si akorát dodělala školu (architekturu), tak si časem může třeba založit firmu a ona bude ten tahoun. Já se střední školou pak asi nevydělám tolik jako ona, když má dvě vysoké (úsměv).

Ještě nějaký čas vás ale budeme vídat na dráze, jak jste zatím spokojený s letošní sezonou, kdy jste se rozhodl soustředit na kratší sprinty?

Doufám, že ty časy půjdou ještě dolů. Spokojený jsem byl s dvoustovkou na Zlaté tretře, kde jsem i v dešti zaběhl jeden ze svých nejlepších časů (20,62 s). Věřím, že v lepších podmínkách jsem mohl útočit i na svůj český rekord (20,46 s). Na stovce pořád doufám v lepší čas než těch 10,48 z Turnova. Po Zlaté tretře jsem si dopřál odpočinek, tak snad se do toho zase dostanu.

Navíc vás trápila bolest klenby nohy, kvůli níž jste nejel na Evropské hry do Minsku.

Ještě to není úplně ideální, ale v tréninku mě nelimituje. Asi byla chyba, že i když jsem ji cítil od začátku přípravy, tak jsem to neřešil.

Po domácím šampionátu v Brně, kde jste přihlášený na 100 i 200 metrů už bude vaše sezona směřovat k závěru?

Ještě by mě mělo čekat mistrovství Evropy družstev, možná mítink v Chebu, určitě pak mistrovství republiky družstev, pak sezonu ukončím.

To zase nebudete mít tak dlouhou pauzu, jestli chcete už v půlce září opět trénovat…

Tak dva tři týdny, ale stejně žádnou velkou dovolenou neplánujeme. Mia bude mít dva měsíce, to ještě na moře není. Uděláme si nějaké výlety autem a pak už začnu pomalu běhat.

Nebude vás pak mrzet, když budete sledovat světový šampionát v Dauhá, kam jste pomohl nominovat čtvrtkařskou štafetu?

Nebude. Od začátku sem to tak měl nastavené, rád jsem klukům pomohl, budu jim fandit, ať si to tam užijí a zaběhnou nějaký dobrý čas.

Taháky mistrovství ČR v Brně
Pátek
13.00 tyč M (Kudlička, Ščerba), 15.57 100 m M (Veleba, Záleský, Stromšík)
Sobota
13.30 kladivo Ž (Šafránková), 15.30 oštěp Ž (Ogrodníková, Špotáková), 16.05 tyč Ž (Maláčová, Švábíková), 16.25 400 m Ž (Hejnová, Vondrová), 16.30 koule M (Staněk), 17.25 200 m M (Maslák, Veleba, Jirka), 17.30 oštěp M (Vadlejch, Veselý, Frydrych), 17.35 dálka M (Juška), 18.25 1500 m M (Holuša, F. Sasínek).

Reklama