Hlavní obsah

V závěru atletického MS se zřejmě blíží první dopingový případ

ÓSAKA

Na atletickém mistrovství světa v Ósace je na obzoru první dopingový případ. Jak v neděli na tiskové konferenci uvedl prezident atletické federace IAAF Lamine Diack, jeden z více než 1000 dopingových testů vykázal nezvyklý výsledek. "Je tu jeden případ, o němž máme pochybnosti," řekl bez dalších podrobností Diack.

Článek

On ani mluvčí IAAF Nick Davies neprozradili nejen jméno, ale ani to, jestli jde o muže či ženu či zda se případ týká někoho z medailistů. Přesné výsledky, které nicméně nemusejí prokázat dopingové provinění, by měly být známy do týdne.

Pokud by se ovšem doping potvrdil, byl by to první případ na letošním MS, jež v neděli skončí. Jak Diack uvedl, zatím 926 atletů se podrobilo 1060 testům. V 510 případech se analyzovaly vzorky krve, v 550 moči.

Na minulém šampionátu před dvěma lety v Helsinkách byli kvůli dopingu diskvalifikováni dva atleti - ukrajinský koulař Vladislav Piskunov a indický diskař Neelam Jaswant Singh. Počet dopingových nálezů má na atletických MS sestupnou tendenci, neboť v Paříži 2003 bylo přistiženo devět sportovců a dva roky předtím v Edmontonu dokonce rekordních třináct.

Reklama

Související témata: