Hlavní obsah

Běžkyně Kamínková podeváté vyhrála Běchovice

PRAHA

Petra Kamínková prodloužila svoji rekordní sérii vítězství v závodě Běchovice - Praha o devátý triumf za sebou a stala se opět domácí šampiónkou v silničním běhu. Mezi muži obhájil titul na desetikilometrové trati Jan Kreisinger, který proběhl cílem hned za absolutním vítězem, teprve devatenáctiletým Pascalem Sarwatem z Tanzánie.

Článek

Kamínková v neděli nepřipustila překvapení a s více než minutovým náskokem porazila stříbrnou Vendulu Frintovou, specialistku na triatlon, a Lenku Všetečkovou. Pole závodnic se začalo trhat již na druhém kilometru, kdy se z osmičlenné skupiny odpoutaly Kamínková s Frintovou. O další dva kilometry později už favoritce nestačila ani Frintová, jež si ale bezpečně hlídala ostatní soupeřky.

"Běžela jsem na pohodu, na rekordní čas to letos nebylo. Nechci snižovat výkony soupeřek, ale když nemám s kým bojovat, nedokážu běžet v superrychlém tempu," uvedla Kamínková, jež časem 35:28 zaostala za traťovým maximem skoro o dvě minuty. "Když nemám moc velké šance na zaběhnutí absolutního traťového rekordu, mohla bych alespoň vyhrát tento závod desetkrát za sebou. Nevím, co by se muselo stát, abych sem příští rok nepřijela," dodala vítězka.

V mužském závodě se začaly nejlepší běžci vzdalovat ostatním na čtvrtém kilometru, kdy se Sarwatem dokázal udržet krok jen Kreisinger. "Běželi jsme vlastně ve dvou, ale před stoupáním do závěrečného kopce soupeř nastoupil, začal zrychlovat a já na něj zkrátka nestačil," řekl Kreisinger, svěřenec šestinásobného vítěze Róberta Štefka z AK Kroměříž.

Už 111. ročníku běchovického závodu se zúčastnilo na 1500 běžců všech kategorií dospělých. Na startu byl i mílař a reprezentant Michal Šneberger, který se k běhání vrací poté, co sezónu vynechal kvůli zdravotním potížím. Obsadil 26. místo.

Reklama

Související témata: