Hlavní obsah

Podle šéfa IAAF se Jonesová zapíše do historie jako podvodnice

NEW YORK

Na trojnásobnou olympijskou šampionku a čtyřnásobnou mistryni světa Marion Jonesovou, která se v pátek přiznala k dopingu, se bude podle prezidenta Mezinárodní atletické federace (IAAF) Lamine Diacka vzpomínat jako na jednu z největších podvodnic v dějinách sportu.

Článek

"Je to tragédie. Kdyby spoléhala na tvrdou práci a talent, mohla být právoplatnou šampionkou. Místo toho chtěla vyhrávat rychle a za každou cenu a teď je z ní jedna z největších podvodnic v historii sportu," citovala Diacka agentura Reuters.

Prezident IAAF si současně myslí, že případ Jonesové udělal boji se zakázanými látkami dobré jméno. "Jsem z jejího dopingu smutný, ale zároveň cítím velkou satisfakci. Ukázalo se, že když dopujete, nezáleží na tom, jak velká jste hvězda a vždycky se na vás přijde," prohlásil.

Jonesová se v pátek před soudem přiznala ke spolupráci s dopingovou laboratoří BALCO a k tomu, že užívala zakázané látky od září 2000 do července 2001. Jednatřicetiletá sprinterka současně ukončila kariéru a hrozí jí vězení. Mezinárodní olympijský výbor už dal najevo, že je připraven odebrat atletce tři zlaté a dvě bronzové medaile z olympijských her v roce 2000 v Sydney. IAAF zvažuje možné odebrání jejích sedmi cenných kovů z mistrovství světa.

Reklama