Hlavní obsah

Moderní pětibojař Capalini bude chybět na mistrovství světa

PRAHA

Moderní pětibojař Libor Capalini bude chybět na nadcházejícím mistrovství světa. Nejzkušenější český reprezentant se sice již vyléčil z nepříjemného zánětu průdušek, ale po dohodě s trenérem Jakubem Kučerou šampionát v maďarské Budapešti, který začne ve čtvrtek, vynechá.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Libor Capalini, bronzový medailista z OH v Aténách (ilustrační foto).

Článek

Capalini se s nemocí potýkal několik posledních týdnů a musel kvůli ní oželet i start na domácím závodě Světového poháru v Kladně. "Aktuálně začal Libor lehce trénovat, ve středu a ve čtvrtek se byl vyplavat v bazénu. Zdravotně už je v pořádku," řekl ČTK Kučera, podle něhož ale nemá Capalini dostatečně natrénováno.

"I když by pravděpodobně nechyběl ve finále, na nejvyšších příčkách by asi nebyl. Ten jeho výpadek byl velký, na parkúru nebyl měsíc. V této situaci nemá cenu, aby v Maďarsku startoval," dodal reprezentační trenér s tím, že se teď Capalini bude připravovat na červencové mistrovství Evropy v Moskvě.

Neúčast zkušeného závodníka v Budapešti znovu zvyšuje šance ostatních kolegů z národního týmu, kteří usilují o druhé účastnické místo pro olympijské hry v Pekingu. Momentálně má start v Číně prakticky jistý David Svoboda, druhou postupovou pozici zatím drží Capalini, ale jen o bod za ním je v žebříčku Michal Michalík. Zamíchat kartami mohou i další, přímou účast si vybojují všichni medailisté z Maďarska.

Reklama