Hlavní obsah

Německé oštěpařky si drží po olympiádě špičkovou formu

ELSTAL

Německé soupeřky Barbory Špotákové Christina Obergföllová a Steffi Neriusová neztratily po olympiádě nic ze své formy a před dalšími vzájemnými souboji s českou olympijskou vítězkou v hodu oštěpem se zaskvěly špičkovými výkony.

Článek

Bronzová medailistka z Pekingu Obergföllová v neděli v Elstalu u Berlína předvedla svůj třetí nejdelší hod v kariéře a výkonem 69,81 metru se na 39 centimetrů přiblížila osobnímu maximu, které představovalo do olympijského finále evropský rekord.

Neriusová na stejném mítinku poslala oštěp do vzdálenosti 68,34 a v 35 letech si vylepšila osobní rekord skoro o dva metry.

"Nikdy by mě ani ve snu nenapadlo, že mohu hodit 68 metrů," divila se. Osobní rekord úřadující mistryně Evropy měl dosud hodnotu 66,52 a vytvořila si jej v kvalifikaci na MS 2005 v Helsinkách.

Obě německé soupeřky by se měly utkat se Špotákovou v úterý na Super Grand Prix v Lausanne a pak v pátek 5. září na mítinku Jablonecký oštěp.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.