Hlavní obsah

Tyčku na střeše Šestky vyhráli Pyreková a Kudlička

PRAHA

Jediný pokus stačil polské skokance o tyči Monice Pyrekové na to, aby vyhrála exhibiční mítink zvaný Hvězdy na šestce. Na střeše obchodního centra Šestka v Praze 6 v zimě a při dešťových přeháňkách skočila napoprvé 435 centimetrů. Žádná ze soupeřek už ji nedokázala napodobit.

Článek

Závod mužů vyhrál desátý muž z olympijských her Jan Kudlička, který překonal napoprvé 550 centimetrů. Juniorský mistr světa a Evropy a pátý muž olympijské soutěže Dmitrij Starodubcev z Ruska skončil druhý, neboť stejnou výšku jako Kudlička skočil až napodruhé. "Na to, jaká byla zima a počasí, tak musím být za vítězství i výkon rád," řekl Kudlička.

Třetí byl Polák Adam Kolasa za 535 centimetrů. Do Prahy přijel také "šestimetrový" Američan Jeff Hartwig, který však ve čtyřiceti letech dnes na nejlepší nestačil a skončil pátý před dalším českým tyčkařem Adamem Ptáčkem. Oba skočili 520 cm.

Pyreková na svůj první pokus musela čekat dvě a půl hodiny od začátku závodu, v němž skákalo šest mužů a šest žen naráz na jediném doskočišti. Pátá tyčkařka z olympijského finále a vicemistryně Evropy po svém jediném skoku v soutěži závod ukončila. Druhé místo obsadila Američanka Jillian Schwartzová, třetí byla česká reprezentantka Jiřina Ptáčníková. Obě překonaly 420 centimetrů.

Výsledky:
Muži: 1. Kudlička (ČR) 550, 2. Starodubcev (Rus.) 550, 3. Kolasa (Pol.) 535, 4. Ptáček (ČR) 520, 5. Hartwig (USA) 520.
Ženy: 1. Pyreková (Pol.) 435, 2. Schwartzová (USA) 420, 3. Ptáčníková (ČR) 420, 4. Piwowarská (Pol.) 420.

Reklama

Související témata: