Hlavní obsah

Špotáková utíká před chřipkou do tepla

PRAHA

Do teplých krajin se jede ukrýt před chřipkou olympijská vítězka a světová rekordmanka v hodu oštěpem Barbora Špotáková. Na Kanárských ostrovech se bude věnovat nejen tréninku na nadcházející sezónu, ale také odpočinku a učení, které si s sebou přibalí.

Článek

Zima už udeřila, a tak  čeští atleté vyrážejí do teplých krajin. Barbora Špotáková není výjimkou. Naposledy si v úterý na svém novém skútru zajela potrénovat na Duklu a poté vyrazí na Kanárské ostrovy. "Pořídila jsem si nový skútr. Moc se mi na něm líbí jezdit, ale rekordy rozhodně netrhám," vyprávěla oštěpařka. Na Kanarských ostrovech bude mít Špotáková rozhodně příjemnější počasí pro přípravu na nadcházející sezónu. "Doufám, že se mi podaří ukrýt před chřipkou," přála si nachlazená úřadující mistryně světa.

Kromě tréninku by si ale olympijská vítězka také ráda odpočinula. V poslední době se zúčastnila řady slavnostních akcí a besed. Vyhrála v anketách Atlet roku a Armádní sportovec roku. Pro další významné ocenění si zajela do Monte Carla, kde převzala cenu za nejlepší letošní ženský atletický výkon, o kterém rozhoduje mezinárodní atletické federace IAAF. Proto není divu, že by se od všeho chtěla odreagovat. Společnost jí ale také bude dělat učení. Studentka České zemědělské univerzity prý má co dohánět.

Reklama

Související témata: