Hlavní obsah

Oštěpařka Špotáková kromě tréninků zvládá i diplomovou práci

PRAHA

Trénink a diplomová práce jsou nyní náplní dne světové rekordmanky v hodu oštěpem Barbory Špotákové. V březnu olympijskou vítězku čeká čtrnáctidenní soustředění na Lanzarote a 10. dubna bude odevzdávat svou diplomovou práci. A tak by ke konci května, kdy chce absolvovat první závody, mohla mít už po státnicích a závodit jako inženýrka.

Článek

Olympijská vítězka v úterý podepsala smlouvu s novým sponzorem, a to společností AVE CZ, která se zabývá odpadovým hospodářstvím. „Jsem ráda, že tahle smlouva vznikla. Nejsem jen sportovkyně. Zajímám se také o ekologii, a proto jsem se rozhodla podpořit firmu, která se zpracování odpadu věnuje a dělá to ekologickým způsobem,“ vysvětlovala své rozhodnutí studentka Fakulty životního prostředí na České zemědělské univerzitě.

Tréninky a diplomová práce

V současnosti se světová rekordmanka kromě přípravy na nadcházející sezónu věnuje také psaní diplomové práce. „Trénuji v hale, běhám, házím medicinbalem. Dělám všechno možné, podle toho, jaké jsou zrovna podmínky. A také pracuji na diplomové práci. Je toho docela hodně. Od olympiády mám neustále nabitý program,“ přiznala úspěšná atletka.

„Píšu o ekologickém zemědělství a ovocnářství. Mám už sedmatřicet stran, musíme jich mít sedmdesát. S rozsahem nebudu mít problém, ale ještě mi chybí spousta věcí, které musím zpracovat. U počítače nyní trávím opravdu hodně času,“ vyprávěla Špotáková.

Než ale diplomovou práci odevzdá, čeká oštěpařku ještě soustředění. "V polovině března odjíždím na soustředění na Lanzarote, kde už jsem byla několikrát. Příprava bude téměř stejná jako předešlé roky. Akorát oproti loňsku tam budu jen dva týdny, protože loni mě po těch třech týdnech hodně bolely achillovky. A také s námi pojede masér," naznačila svůj nejbližší program šestadvacetiletá atletka.

Na mítinku v roli fanouška

Ve čtvrtek se Barbora Špotáková chystá navštívit Mítink světových rekordmanů. "Organizátoři mi nabídli, abych se také zúčastnila. Chvíli jsem uvažovala, že bych se představila v běhu na 60 m překážek, ale nakonec jsem to zavrhla. I tak se na tento mítink moc těším. Nejvíce jsem zvědavá na Jelenu Isinbajevovou," dodala Špotáková.

Reklama

Související témata: