Hlavní obsah

V nominaci na halové ME je čtrnáct atletů včetně Rosolové

PRAHA

Dvanáct atletů se splněnými limity a navíc vícebojaři Roman Šebrle a Denisa Rosolová figurují v nominaci na halové mistrovství Evropy, které se koná příští týden od pátku do neděle v Turíně. Složení reprezentačního týmu v pátek schválilo předsednictvo Českého atletického svazu.

Článek

Otazník visí nad startem překážkáře Petra Svobody, kterého už dva týdny trápí svalový problém. Své šance, že do Turína odjede, vidí tak na šedesát procent. "Rozhodnu se v úterý, kdy půjdu rychlejší trénink," řekl v pátek Svoboda, který by byl velkou medailovou nadějí českého týmu.

Do nominace se na poslední chvíli dostala vícebojařka Rosolová, za svobodna Ščerbová, i když je v evropských tabulkách až na dvanáctém místě. Šest lepší pětibojařek však do Turína neposlalo přihlášku a domácí Italka si místo zajistila výkonem. Ve vícebojích startuje na HME patnáct závodníků, z nichž devět bylo vybráno podle pořadí v loňských letních evropských tabulkách, pět závodníků podle aktuálního halového výkonu a pole doplní domácí zástupci.

Reprezentační trenér Václav Fišer očekával početnější výpravu. "Je to málo, k tomu není třeba žádný komentář," řekl. Původně předpokládal, že by se do týmu mohlo dostat více než dvacet reprezentantů. "Alespoň jsou tam mladí, kteří se otrkají," poukázal například na půlkařku Danu Šatrovou či čtyřstovkaře Petra Szeteie.

Tým bude opět spoléhat na Šebrleho, jehož soupeři v letošní halové sezóně nepředvádějí nijak oslnivé výkony. Navíc Bělorus Andrej Kravčenko a silní Rusové zimní sezonu vynechávají. "Když se nezraní, tak může i vyhrát," věří Fišer, že by Šebrle mohl útočit na čtvrté zlato z halového ME. O cenný kov může bojovat také dálkař Roman Novotný, který ve čtvrtek na mítinku v Praze skočil 805 cm.

Nominace:
Muži: Libor Žilka (60 m), Petr Szetei (400 m), Petr Svoboda (60 m př.), Jaroslav Bába (výška), Michal Balner (tyč), Roman Novotný (dálka), Roman Šebrle (sedmiboj).
Ženy: Dana Šatrová (800 m), Marcela Lustigová (1500 m), Lucie Škrobáková (60 m př.), Iva Straková (výška), Jiřina Ptáčníková (tyč), Martina Šestáková (trojskok), Denisa Rosolová (pětiboj).

Reklama