Hlavní obsah

Isinbajevová má i bez titulu šanci v anketě Atlet roku

MONTE CARLO

O ocenění pro nejlepší světovou atletku za rok 2009 se ucházejí ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová, americká čtvrtkařka Sanya Richardsová, koulařka Valerie Viliová z Nového Zélandu, výškařka Blanka Vlašičová z Chorvatska a polská kladivářka Anita Wlodarczyková. Užší nominaci v úterý oznámila federace IAAF.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová na mistrovství světa v Berlíně

Článek

Z pětice finalistek pouze Wlodarczyková dokázala v tomto roce získat titul světové šampiónky a současně překonat světový rekord. Historické maximum sice vylepšila ještě obhájkyně prvenství v anketě a trojnásobná držitelka ocenění Isinbajevová, té se to ale podařilo až týden po berlínském MS, na kterém nezdolala základní výšku. Přesto je některými agenturami považována za spolufavoritku vedle Vlašičové a Richardsové, která už anketu vyhrála vyhrála v roce 2006.

Vyhlášení Atletů roku se uskuteční 22. listopadu na galavečeru v Monte Carlu. Federace už v úterý oznámila nominaci mužů, mezi nimiž je jasným favoritem trojnásobný mistr světa, nejrychlejší muž planety a obhájce prvenství Usain Bolt z Jamajky.

Reklama